Koskacukor: Vasárnap esti grillezés a Maros parton

2013. április 29., hétfő

Vasárnap esti grillezés a Maros parton

Most, hogy itt a nyár, (a tavaszt megint sikerült átugornunk) eljött a grillezés ideje. Imádok a szabadban sütni, főzni és a húsok és zöldségek is különlegest ízt kapnak, amit a benti konyhánkban elérhetetlen.
Bepácoltuk reggel a húsokat, elkészítettem a salátát és kitekertünk ebéd után a Maros partra. Napozás és pihenés után jöhetett a sütögetés...



Hozzávalók (2 főre):
25-25 dkg csirkemell
150 g joghurt
5 levél medvehagyma
bors
2-3 ek. barbecue szósz
3 gerezd fokhagyma
1-1 db vörös és lilahagyma
füstölt szalonna

Salátához:
150 g joghurt
1 ek. majonéz
1 tk. dijoni mustár
só, bors
6-7 levél medvehagyma
1 nagyobb retek vagy 2 db kisebb
2 nagy paradicsom
1 nagy paprika
1/2 uborka

Az egyik 25 dekás csirkemellet 4 szeletre szeljük. A joghurthoz hozzáadjuk a feldarabolt medvehagymát és a borsot és beleforgatjuk a csirkemelleket. Sütés előtt sózzuk meg, így biztos nem szárad ki. A másik 25 dekásat vágjuk kockára és fokhagymás barbecue-s mártásba forgassuk bele. (Hagyjuk a pácba minimum fél napig a csirkéket.) Majd szúrjuk fel nyársra, két kocka csirke, egy kocka szalonna egy vörös és egy lila hagyma szirom. 

A salátához a joghurthoz keverjük hozzá a majonézt, a mustárt, az apróra vágott medvehagymát és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A zöldségeket vágjuk apró kockára és locsoljuk meg az öntettel. A legjobb, ha lezárható műanyag edénybe tesszük és hűtőbe tároljuk fogyasztásig. Minimum fél napig.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...