Koskacukor: Füstölt sajtos, almás csirkemell - rozmaringos új burgonyával

2013. június 17., hétfő

Füstölt sajtos, almás csirkemell - rozmaringos új burgonyával

Amíg van újkrumpli addig próbálom úgy alakítani az ebédeket, hogy ez kerüljön az asztalra köretként. Nagyon szeretjük és különböző fűszerekkel el lehet készíteni, így nem lesz unalmas, ráadásul kevesebb a szénhidrát tartalma is, mint a normális krumplinak. A mai ebédet már előkészítettem, későn értünk haza, így nem volt más dolgom csak előmelegíteni a sütőt és behelyezni a tepsit. 40 perc alatt elkészült az ebéd.
A csirkém nem lett valami fotogén, de az íze..... Szerintem máskor is elkészítem.



Hozzávalók:
15 dkg angol szalonna
60 dkg csirkemell
15 dkg füstölt sajt
2 nagy savanyú alma
2 dl tejföl
só, bors
3 ek. liszt

60 dkg új burgonya
1 ek. szárított rozmaring (persze ha van friss azzal sokkal finomabb)
só, bors
olívaolaj
pici víz

Elkészítés:
Egy közepes tepsi aljára tegyük egymás mellé a szalonnákat. A csirkemellet vágjuk vékony szeletekre, amelyik vastagabbra sikerül klopfoljuk ki egy kicsit. Sózzuk meg és forgassuk meg lisztes, borsos keverékbe. Rakjuk sorba a szalonna tetejére. Az almát hámozzuk meg és reszeljük le, majd a sajtot is. Először az almát, majd a reszelt sajtot szórjuk rá. A tetejét locsoljuk meg tejföllel.
Előmelegített 180°C-os sütőben süssük készre kb. 30-40 perc alatt.

A krumplit mossuk meg, amelyik nagyobb vágjuk ketté, tegyük egy teflon bevonatú lábasba, locsoljuk meg egy kis olajjal, sózzuk borsozzuk  és szórjunk rá bőven rozmaringot. Pici vízzel felöntjük és fedő alatt puhára pároljuk (kb. 10-15 perc), amikor már majdnem kész még további 10 percig pirítjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...