Koskacukor: Rozmaringos sóban sült csirke, görögös salátával

2013. július 16., kedd

Rozmaringos sóban sült csirke, görögös salátával

Könnyű ételre esett a választás, mivel délután indult a barack lekvár főzés, amihez a barackokat le kellett szedni még a fáról, illetve rengeteg tököt és zöldbabot gyűjtöttünk össze a kertbe, ami ment a mélyhűtőbe. Tehát, hogy könnyebben menjen a munka sóban sült csirkecombok (lehet egész csirkével készíteni, most csak combok kerültek a sütőbe) volt a menü nagy adag salátával.


Hozzávalók (2 fő):
8 db csirke alsó comb bőröstül
1-2 tk. rozmaring
5 dkg vaj

1 kg só

Salátához:
1 fej jégsaláta
4 paradicsom
1 nagy paprika
1 közepes uborka
1 fél lila hagyma
feta sajt
só, bors
1 ek. friss bazsalikom
2 ek. olívaolaj
1 tk. méz
1 tk. citromlé
pici víz




Elkészítés:
A sót egy kisebb tepsibe szórjuk. Elhelyezzük rajta a combokat, alufóliával betakarjuk és előmelegített sütőbe (200°C) tesszük 30 percre. Amikor megpuhult akkor levehetjük a fóliát és rozmaringos vajjal kenegessük be a combokat, tegyük vissza a sütőbe 10 percre. Vegyük kis, fordítsuk meg a combokat és a másik oldalát is kenjük be, még 10 percig süssük tovább. (Szép piros ropogósnak kell lennie a bőrnek.)
Villanysütőbe biztos egyszerűbb, gázsütővel egy kicsit hosszabb ideig tart sajnos.
A salihoz a zöldségeket összedaraboljuk egy nagy tálba tesszük, megszórjuk feta sajttal. Az öntethez az olajat a mézzel, sóval, borssal, citromlével és az apróra vágott bazsalikommal elkeverjük, pici vizet teszünk hozzá, ráöntjük a zöldségekre, majd jól összekeverjük. Mehet a hűtőbe legalább 1 órára.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...