Koskacukor: Töltött tök

2013. július 10., szerda

Töltött tök

Imádom a rántott a tököt, de csak frissen jó. Sokszor olyan menüt kell kitalálnom, ami másnap is ugyanolyan finom tud lenni. Általában este főzöm meg a másnapi ebédet, mivel nem tartózkodunk itthon, ezért nincs idő főzni nappal. Sajnos ez miatt is többnyire nem készül fotó csak, ha sikerül időbe elkészülni, amíg világos van. Ősszel mikor már sötétedik nem tudom mi lesz. :(
Az én fényképezőm nem olyan szuper, hogy sötétben vagy félhomályban minőségi képet készítsen, ha meg világítom, lámpafénynél meg katasztrófa.
Nah, de nem is ez a lényeg.
Szeretem a töltött padlizsánt és cukkinit, gondoltam, hogy a tök is ugyanolyan finom. Ebbe a formába még nem készítettem el, viszont megfogadtam, hogy ezentúl többféle variációt ki fogok próbálni, mert nagyon finom lett.




Hozzávalók:
1 kisebb formásabb tök

30 dkg darált hús
30 dkg gomba
1 fej vöröshagyma
1 tk. majoranna
só, bors
olívaolaj

10 dkg sajt
2 dl tejföl
1 tojás

szerecsendió

Elkészítés:
A hagymát daraboljuk apróra, kevés olajjal dinszteljük meg, dobjuk hozzá a darált húst, ízesítsük majoránnával, sóval és borssal. A megpucolt és feldarabolt gombákat adjuk hozzá, amikor már majdnem kész a hús és dinszteljük még pár percig, amíg össze nem esik.
A tököt vágjuk hosszába ketté, kanalazzuk ki a magokat, helyezzük el egy kisebb jénaiba úgy, hogy megtámasszák egymást és töltsük meg a gombás hússal. A jénaiba öntsünk egy pici vizet.
Reszeljük a tejfölbe a sajtot, sózzuk és reszeljünk bele egy kis szerecsendiót, majd adjunk hozzá egy felvert tojást. Ezzel kenjük meg a tölteléket.
Előmelegített 200°C sütőbe toljuk be és süssük addig, amíg nem lesz aranybarna a sajt a tetején. Kb. 35-40 perc.




Íme az idei termés egy kis része



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...