Koskacukor: Padlizsános, mozzarellás lasagne

2013. szeptember 18., szerda

Padlizsános, mozzarellás lasagne

Múlt héten kaptam a párom anyukájától egy nagyon szép padlizsánt és azon töprengtem mit is csinálhatnék belőle. Régen ettünk már lasagne-t és különben is ezt akár két napig is ehetjük, így kapok legalább egy szabad estét.


Hozzávalók:
1 közepes padlizsán
50 dkg darált hús
1/2 liter sűrű paradicsomlé
1 fej vöröshagyma
1 dl fehérbor
2 ek. olívaolaj
só, bors
friss rozmaring, kakukkfű és petrezselyemzöld
25 dkg mozzarella (2 nagy golyó)

2 dl tejszín
1 tojás
só, bors, szerecsendió

10 dkg reszelt sajt
kb. 15 db lasagne tésztalap

Elkészítés:
A padlizsánt vágjuk karikákra, de ne legyen túl vastag és egy sütőpapírral bélelt gáztepsire helyezzük rá. 200°C-os sütőbe süssük addig, amíg piroskás színe nem lesz, ez kb. 15-20 perc.
Addig egy nagyobb serpenyőbe tegyünk egy kis olívaolajat és az apróra felkockázott vöröshagymát. Kezdjük el pirítani, majd mehet rá a darált hús és a fehérbor. Sózzuk és borsozzuk. Amikor már majdnem kész a hús, öntsük fel paradicsomlével, adjuk hozzá a felaprított friss fűszereket és forraljuk fel, majd 5 percig hagyjuk még, hogy jól érjenek össze az ízek.
A tejszínhez adjunk hozzá egy egész tojást, sózzuk, borsozzuk és reszeljünk bele egy ki szerecsendiót.
A mozzarellát szeljük karikákra.
Egy közepes jénai aljára tegyünk a paradicsom szószból, mehet rá a tésztalap, ismét paradicsomszószos hús, mozzarella és padlizsán. Locsoljuk meg a tojásos tejszínnel, majd jöhet a következő réteg és így tovább. A tetejére hagyjunk a paradicsomos szószból is és a tejszínből is. Locsoljuk meg és szórjuk meg reszelt sajttal.
Alufóliával lefedve süssük 200°C-on kb. 35-40 percig, ellenőrizzük közbe, hogy mikor puhult meg a tészta, majd tegyük legfelülre a gázsütőbe és még 10 percig, amíg nem pirul a tetejére a sajt.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...