Koskacukor: SAD 18. fordulóra - Túrófánk

2013. szeptember 13., péntek

SAD 18. fordulóra - Túrófánk

Ildikó kapta meg a lehetőséget, hogy témát válasszon és a "Falusi konyha, népi ízek..."-kel indult a SAD 18. fordulója. Volt egy jó pár ötletem, hogy mit is lehetne elkészíteni, ami magyar édesség és legelőször a fánk jutott eszembe. Nagyon régen készítettem már túrófánkot, akkor vaníliasodóval illetve egyszer Németországba a gyerkőcöknek erdei gyümölcs öntettel, most egy kicsit szegényesebbre sikerült én fahéjas porcukorral a párom pedig saját házi szilva lekvárral gyűrte befele. :)
Bevallom nem vagyok híve a zsíros ételeknek, főképpen az édességeknek, de egyszer-egyszer kell ilyet is enni, főképpen azért is, mert nagyon finom.




Túrófánk:
Hozzávalók:
25 dkg túró
4 közepes tojás
10 dkg tk. tönköly liszt
1 ek. porcukor
1/2 cs. sütőpor
1 kk. só
1 citrom reszelt héja

olaj a sütéshez


Elkészítés:
A túrót törjük össze villával, adjuk hozzá a tojásokat, dolgozzuk össze a túróval.
A liszttel keverjük el a cukrot, a sütőport és a sót, majd adjuk hozzá a túróhoz. Végül reszeljük bele a citrom héját. Hagyjuk állni legalább 10 percig.
Bő forró olajba süssük ki.Teáskanállal szaggassuk bele, ennél nagyobbakat nem érdemes. Vigyázzunk, ne legyen túl forró, mert akkor csak megég és nem sül át rendesen. Ha van elég hely akkor maguktól megfordulnak. :)



2 megjegyzés:

  1. Rég keresek egy jó kis túrófánk receptet, ez nagyon tetszik! Igazán SAD-ra való finomság! :)

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Nagyon jó kis recept, próbáld ki! Könnyű és gyorsan elkészíthető. :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...