Koskacukor: Sztrapacska

2013. szeptember 21., szombat

Sztrapacska

Imádjuk a juhtúrót. Pizzára, szendvicsre, salátába bármikor jöhet. Máskor készítettem már juhtúrós galuskát, amire a párom rámondta, hogy az egy sztrapacska. :) Nah, most megmutattam neki mi a sztrapacska. Bár igaza volt, sok különbség nincs közötte, ízre legalábbis. De nagyon finom lett és nem sok maradt. Kellett hely a desszertnek is.
(Maradt egy kis szilvaszósz ami mellé vanília fagyit kanalaztunk. :) )



Sztrapacska hozzávalói (2 fő):
40 dkg krumpli (héjával együtt)
10 dkg rétesliszt
5 dkg tk. tönköly búzaliszt
1 kicsi tojás
só, bors
10 dkg füstölt szalonna
12,5 dkg juhtúró
2 nagy ek. tejföl

Elkészítés:
A krumplit hámozzuk meg és sajtreszelőn reszeljük le. Adjunk hozzá egy tojást, majd a réteslisztet, sót és borsot. Dolgozzuk össze, majd annyi tönköly liszttel egészítsük ki, hogy galuska sűrűségű tésztát kapjunk. Inkább sűrűbb legyen, mint híg.
A szalonnát vágjuk kockára és süssük zsírjára.
Forró vízbe szaggassuk bele és várjuk meg míg feljön mind a tetejére. Hagyjuk még egy pár percig, majd szűrjük le. A kisült szalonnazsírból egy-két kanállal adjunk hozzá, majd borítsuk egy jénaiba. 
A juhtúrót keverjük ki tejföllel, borsozzuk egy kicsit és kenjük a galuska tetejére. Helyezzük a jénait 200°C-ra előmelegített sütőbe. (Gázsütőbe legfelülre toltam be, így szebben pirul a teteje.) Addig süssük amíg nem lesz szép piros a túró a tetején.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...