Koskacukor: Spenótos túrógombóc fokhagymás tejszínes öntettel

2013. október 15., kedd

Spenótos túrógombóc fokhagymás tejszínes öntettel

A negyed kiló spenótból maradt még ki, így kénytelen voltam további spenótos recept után kutatni. A tavalyi előtti príma konyha októberi számában találtam ezt a receptet. Ismét egy új ötlet amire soha nem gondoltam volna. Túrógombócba spenót??? Eddig csak édesen fogyasztottuk, de most kipróbáltuk így is. Finom lett, bár én maradok az édes variációnál. :)



Spenótos túrógombóc fokhagymás tejszínes öntettel
Hozzávalók (2 fő):
25 dkg túró
1 tojás
4 ek. búzadara
3 ek. zsemlemorzsa
só, bors, fokhagyma
15 dkg friss spenót

Öntethez:
2 dl tej
1 dl tejszín
5 dkg kék sajt
5 dkg füstölt sajt
só, bors
2 dkg vaj
1 ek. liszt
1-2 gerezd fokhagyma

Elkészítés:
A spenótot forrásban lévő sós vízbe dobjuk bele és hagyjuk pár percig benne, majd turmixoljuk le. A túrót törjük össze, adjuk hozzá a tojást, sózzuk és borsozzuk. Keverjük el benne a leturmixolt spenótot, majd szórjuk bele a búzadarát és a zsemlemorzsát. Hagyjuk a hűtőbe jó fél órát, hogy megdagadjon benne a búzadara.
Addig elkészíthetjük az öntetet. A tejet tegyük fel forrni a tejszínnel együtt, adjuk hozzá a sajtokat és addig forraljuk, amíg el nem olvadnak a sajtok. Ízesítsük sóval és borssal. Egy másik edénybe melegítsük fel a vajat, zúzzuk rá a fokhagymát, majd szórjuk meg egy evőkanál liszttel. Vigyázzunk ne égjen oda a hagyma, mert keserű lesz. Ezután öntsük hozzá fokozatosan a tejet és forraljuk fel még egyszer, így szépen be fog sűrűsödni.
A spenótos túróból formáljunk gombócokat és sós forrásban lévő vízbe dobjuk bele. Ha már feljöttek a víz tetejére, hagyjuk még pár percig, majd szedjük ki egy tányérra és locsoljuk meg a fokhagymás tejszínes öntettel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...