Koskacukor: Mandulás-áfonyás csokis keksz

2013. november 24., vasárnap

Mandulás-áfonyás csokis keksz

Imádom a kekszeket.... Próbálok a fő étkezések közé beiktatni egy kis gyümölcsöt vagy bármi olyat, ami pár falat, így legalább nem kopogó szemekkel, kongó hassal kell neki üljek az ebédhez vagy vacsorához. Müzli helyett szerintem egy pár darabka keksz is ugyanolyan egészséges lehet, főleg, ha magvakat, aszalt gyümölcsöt, zabpelyhet tartalmaz.
Ezek a kekszek, már akár karácsonyra is készülhetnek, ha esetleg valaki keksz különlegesség válogatást szeretne ajándékozni, ez is lehetne akár egy a sok közül.



Áfonyás-mandulás csokis keksz
Hozzávalók (20 db):
15 dkg liszt
10 dkg zabpehely
10 dkg vaj
5 dkg cukor
5 dkg barnacukor
1 kk. sütőpor
1 ek. kakaópor
1 tojás
5 dkg aszalt áfonya
10 dkg szeletelt mandula


Tetejére:
5 dkg olvasztott étcsokoládé

Elkészítés:
Mérjük ki egy tálba a lisztet, zabpelyhet, sütőport, kakaóport, cukrot és morzsoljuk össze a vajjal.Adjuk hozzá a tojást, az aszalt áfonyát és a mandulát. Ha nagyon sűrű lenne a tészta, akkor pici tejjel javíthatunk az állagán. Formáljunk gombócokat és zsírpapírral bélelt tepsibe helyezzük egymás mellé, de hagyjunk bőven távolságot a kekszek között, ugyanis egy kanál segítségével lapítanunk kell még egy kicsit rajta. Előmelegített 180°C-os sütőbe 10 perc alatt süssük meg. Rácsra helyezve hagyjuk kihűlni.
Olvasztott csokoládét csurgassunk a tetejére.
(Temperáltam a csokoládét, de nem egészen sikerült, gyakorolnom kell még.)







4 megjegyzés:

  1. nagyon-nagyon guszta, és a hozzávalók alapján roppant finomnak tűnik! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen Dina! Imádok mindent ami benne volt, meg minden édességet, bármilyen variációba jöhetnek a kekszek. :)

      Törlés
  2. Azta, ez aztán a guszta keksz! :)

    VálaszTörlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...