Koskacukor: Lencsefőzelék füstölt oldalassal.

2014. január 1., szerda

Lencsefőzelék füstölt oldalassal.

Az újévi hagyományokat megőrizve nálunk is lencse volt a főétel.  Pár nappal ezelőtt már bemelegítettünk, lencsesalátát készítettem, de mivel nem sűrűn készítek ezért nem volt baj, hogy többször is megfordult nálunk most a szerencsét hozó lencse. Egyébként szeretjük, de valahogy mégis elég ritkán kerül asztalra.
Készülhet füstölt kolbásszal, virslivel vagy füstölt oldalassal, ki mivel szereti.



Lencsefőzelék füstölt oldalassal:
Hozzávalók (2-3 főre):
30 dkg lencse
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
4 babérlevél
szemes bors, ízlés szerint só
2 karika citrom
40 dkg füstölt oldalas

4 ek. olívaolaj
3 ek. liszt
1 tk. pirospaprika

Tálaláskor:
tejföl

Elkészítés:
Előző este áztassuk be a lencsét illetve az oldalast külön-külön.
Másnap tegyük fel először csak a feldarabolt oldalast főni a vörös és a fokhagymával. Szórjuk bele szemes borsot és tegyük hozzá a babérlevelet. Amikor már szinte puhára főtt, mehet hozzá a leszűrt lencse és a citrom karikák. Főzzük tovább kb. 20 percig.
Amikor már kész, készítsük el hozzá külön a rántást. Hevítsük fel az olajat, szórjuk bele a lisztet, pirítsuk meg egy picit, majd húzzuk le a tűzről és keverjük bele a pirospaprikát. Lencse saját levéből adjunk hozzá, keverjük besamelmártás sűrűségűre, majd öntsük vissza és sűrítsük be.
Egy-egy evőkanál tejföllel a tetején tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...