Koskacukor: Paradicsomos-csirkés paella

2014. január 25., szombat

Paradicsomos-csirkés paella

Köretként nem nagyon szeretem a rizst és a krumplit sem, de ha egytálként szerepel az "étlapon" akkor jó ízűt eszek belőle. A rizottó is ezért lett új kedven, mert nem csupán egy sima ízetlen rizsről van szó. Paella is hasonló, de mégis más. Gordon Ramsay-Világkonyha könyvéből ismertem meg ezt a receptet.
Paella eredetileg Valenciából származik, ahol csirkét, nyulat és csigát használtak alapanyagként, de más területen  tengergyümölcseivel is elterjedt.
Próbáltam beszerezni calasparra rizst, ez a legjobb ehhez az ételhez, de nem sikerült, így rizottó rizssel készítettem. A végeredmény nagyon jó lett így is. :)






Paradicsomos-csirkés paella
Hozzávalók (4 fő):
250 g rizottó rizs
600 g filézett csirekcomb
só, bors
3 ek. olívaolaj
1-1 piros és sárga kaliforniai paprika felkockázva 
1 kis fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
125 ml fehérbor
8 dl csirkealaplé (ez több is lehet, ha friss paradicsomból dolgozunk)
csipetnyi sáfrány
1/2 tk. pirospaprika
4 nagy paradicsom (mivel ilyenkor nincs íze,1 doboz konzerv daraboltat használtam)
150 g kiolvasztott zöldborsó
marék petrezselyemlevél




Elkészítés:
A legjobb, ha egy paella serpenyőt használunk, de ha nincs, akkor wok vagy ami magasabb peremű, mert elég nagy mennyiség lesz.
A csirkecombfilét feldaraboljuk kockákra, majd olajon megpirítjuk, tányérra szedjük. A hagymákat pucoljuk meg, daraboljuk apróra és tegyük a serpenyőbe. 2 percig pirítjuk, majd a felkockázott paprikákat hozzáadjuk. 3-4 percig pirítjuk és közben kevergetjük. Beleszórjuk a rizst és addig keverjük, amíg egy picit meg nem pirulnak. Ráöntjük a bort és addig forraljuk, amíg felére nem sűrűsödik. Felöntjük a csirkealaplével, ízesítjük sáfránnyal és pirospaprikával , felforraljuk, majd a húst visszatesszük. 15 percig gyöngyöztetve főzzük. Ezután hozzátesszük a zöldborsót  és a paradicsomot 10 percig főzzük lassú tűzön. Amikor a rizs al dente, vegyük le és hagyjuk állni pár percig. Megszórjuk felaprított petrezselyemmel és tálalhatjuk citromgerezdekkel is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...