Koskacukor: Kókuszos-csokis zabkekszek

2014. június 27., péntek

Kókuszos-csokis zabkekszek

Most elbúcsúzok egy kis időre, ugyanis nyaralni indul a család. :)
Jövő hétvégén jövünk haza, tehát addig nem jövök újabb bejegyzéssel, de nem hagytam itt senkit édesség nélkül, ami tökéletes lehet egy hosszabb útra elcsomagolva. Én is így tettem most. Csak nem bírtam ki, hogy ne süssek valamit, üres kézzel egyszerűen nem lehet elindulni.
Amíg oda leszek, addig is követni fogom a bejegyzéseket hála egy fantasztikus találmánynak, az okos telefonnak. Biztosan nem maradok le semmiről és, ha megtetszik valamilyen szuper recept, akkor ugyanúgy lementhetem a könyvjelzőim közé.
Vigyázat éttermek jövök!!! Ma már kritikusabb szemmel nézek minden éttermet és cukrászdát, most sem lesz máshogy. Az, hogy merre fogok járni legyen titok. Annyit elárulok nem megyek messzire, de majd hozok sok-sok képet és egy bejegyzést arról, hogy milyenre is sikerült a mi kis nyaralásunk. Délután indulunk, úgyhogy nagy bőrönddel várjuk nővéreméket, akik bízom benne hagytak jó nagy helyet, mert az időjárás kiszámíthatatlansága miatt elég vegyesen kellett pakoljak.
Cserébe meglepem őket ezzel a finom csokis-kókuszos egészséges zabkeksszel.





Kókuszos-csokis zabkekszek
Hozzávalók (30 db):
100 g szoba hőmérsékletű vaj
50 g nyírfacukor
50 g sötét nádcukor
1 tojás
1 tk. vanília kivonat
100 g zab liszt
125 g zabpehely
60 g kókusz reszelék
1 tk. sütőpor
100 g 60%-os süthető csokoládé pasztillák

Elkészítés:
Keverjük ki a vajat a tojással, a cukrokkal és a vanília kivonttal. A lisztet mérjük ki, adjuk hozzá a zabpelyhet, a kókusz reszeléket és a sütőport. Öntsük a kihabosított vajas keverékhez, majd keverjük jól össze. A végén forgasuk bele a csokoládé pasztillákat. Tegyük hűtőbe legalább egy fél órára, majd sütőpapíron nyújtsuk ki úgy, hogy egy kicsit meghintjük liszttel a tetejét. 4 cm átmérőjű pogácsa szaggatóval szaggassuk ki, ami kimarad gyúrjuk össze, tegyük hűtőbe és ismételjük meg.
Egy sütőpapírral bélelt gáztepsire sorakoztassuk.
Előmelegített 170°C-os sütőbe süssük 10-12 percig.
Rácsra téve hagyjuk kihűlni.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...