Koskacukor: Len és szezámmagos kifli

2014. június 5., csütörtök

Len és szezámmagos kifli

Ismét kiflit sütöttem, mert nagyon szeretjük. Általában joghurtot kanalazunk mellé reggelire, de szendvicsnek is tökéletes lehet. Öreg tésztát használtam, amitől nagyon finom ropogós lett a kifli, belül pedig puha és foszlós. Semmi pluszt nem tettem bele, csupán egy kis szezám illetve lenmaggal dúsítottam, így még egészségesebb lett.





Len és szezámmagos kifli
Hozzávalók (6db):
300 g tk. tk. tönköly búzaliszt
100 g öreg tészta (50 g víz, 50 g BL80 liszt, 1 g élesztő 24h)
10 g élesztő
kb. 1,5 dl hideg víz
2 kk. só
20 g lenmag
10 g szezámmag
1 ek. extra szűz olívaolaj

Elkészítés:
Először is, ahogy már korábban leírtam készítsük el legalább egy nappal előtte az öreg tésztát, ha van már a hűtőnkbe vagy éppen maradt ki, akkor az is tökéletes. Mérjünk ki 10 dkg-ot, adjuk hozzá a teljes kiőrlésű tönköly búzalisztet, a sót, az élesztőt, a magokat és a vizet. Állítsuk össze a tésztát, dolgozzunk vele legalább 4-5 percig (legjobb géppel), majd adjuk hozzá az olajat és további 10 percig, hogy jó levegős legyen. Kelesszük duplájára, majd osszuk el 6 egyenlő részre, formázzunk belőle gombócokat és pihentessük egy kicsit. Így sokkal könnyebb lesz kinyújtani. Enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ovális alakúra, majd a felőlünk lévő részét húzzuk szét és tekerjük fel. Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire és ismét pihentessük, most 20-25 percig.
Addig melegítsük elő a sütőt 200°C-ra.
Miután megkeltek a kiflik, spricceljük meg jól vízzel és toljuk a sütőbe 18-20 percre.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...