Koskacukor: Mézes-mustáros oldalas

2014. június 4., szerda

Mézes-mustáros oldalas

Itthoni grillezést nem tudom megvalósítani, maximum az erkélyen, aminek a szomszédok nem nagyon örülnének, de ettől függetlenül imádok olyan pácokat vagy olyan hús ételeket készíteni, ami passzol a grill időszakhoz. Ezt az oldalast is akár sütőben vagy faszén felett egyaránt elkészíthető.





Mézes-mustáros oldalas
Hozzávalók:
70 dkg oldalas
2 ek. barna cukor
1 ek. fűszerpaprika
1 tk. őrölt mustármag
1 tk. szárított oregano
só, bors

+
2 ek. dijoni mustár
2 ek. vörösbor ecet
1 ek. méz

Elkészítés:
Készítsük el a pácot. Keverjük össze a barna cukrot, a fűszerpaprikát a mustármagot, az oregánót, a sót és a borsot. Forgassuk meg benne az oldalast, amit feldaraboltunk. Fedő alatt kevés vízzel pároljuk puhára kb. 1,5-2 óra alatt lassú tűzön. Amikor már leválik a csontról, készítsük el a mártást, amivel leöntjük. A mustár, a vörösborecet és a méz keverékét csurgassuk az oldalasra és süssük tovább fedő nélkül, amíg rá karamallizálódik a máz.
Snidlinges újburgonyával tálaltam.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...