Koskacukor: Ananászos, fekete erdei szalonnás pizza BBQ szósszal

2014. július 14., hétfő

Ananászos, fekete erdei szalonnás pizza BBQ szósszal

Hétvégén ismét pizza sütéses szombat estét tartottunk. Szerintem a házinál egyszerűen nincs jobb, illetve az igazi kemencés, de természetesen azért ott is a prémium minőség. Az éttermi kínálat egyszerűen sokszor ehetetlen. Sima vastag kelt tészta, vékony paradicsom szósznak nem mondható valamivel megkenik, kevés feltét és kész is. Ezt nyújtják... Legalábbis felénk. Szívesebben megyek boltba összegyűjteni a feltéteket, így legalább tudom, hogy azt eszem, amit szeretnék.







Ananászos, fekete erdei szalonnás pizza BBQ szósszal
Hozzávalók (2 db 28cm átmérőjű) pizza tésztához:
200 g tk. tönköly búzaliszt
50 g tk. rozsliszt
50 g fehér liszt
5 g élesztő
kb. 1,5 dl hideg víz
1 kk. só
1 tk. szárított rozmaring
3 ek. extra szűz olívaolaj

Paradicsom szószhoz:
1 konzerv darabolt paradicsom
2 gerezd fokhagyma
bazsalikom, oregano, majoránna, kakukkfű
só, bors

Feltéthez:
sajt
ananász
fekete erdei szalonna
csípős BBQ szósz
bazsalikom levél

Elkészítés:
A pizza tésztához a liszteket kimérjük egy tálba, bele morzsoljuk az élesztőt, hozzá adjuk a sót, a rozmaringot és az olívaolajat. Rugalmas tésztát dagasztunk belőle a víz hozzá adásával. Enyhén kiolajozott tálba duplájára kelesztjük. Ha van időnk, fél óránként gyúrjuk át és kelesszük újra legalább kétszer.
A paradicsomszószhoz a darabolt paradicsomhoz adjuk hozzá a fokhagymát, a fűszereket és főzzük fel. Akkor jó, amikor a paradicsomok annyira szétfőttek, hogy besűrűsödik már magától.
A tésztát osszuk két részre, nyújtsuk ki és kiolajozott pizza tepsire tegyük rá. Amíg elkészítjük a feltétet, addig picit kel.
Kenjük meg a paradicsom szósszal, tegyük rá a sajtot, az ananászt, az erdei szalonnát. Locsoljuk meg csípős BBQ szósszal, majd jó sok bazsalikom levéllel díszítsük.
Előmelegített 250°C-os sütőbe 12-14 perc alatt süssük készre.
A jó pizza lényege a magas hőfok, de az én gáz sütőm ennél magasabbat nem tud. Figyeljünk oda, hogy az alja ne égjen meg, inkább tegyük felülre, hogy a feltét szépen süljön rá. Villanysütősök előnyben. :)






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...