Koskacukor: Hawaii csirkemell, hercegnő burgonyával

2014. július 29., kedd

Hawaii csirkemell, hercegnő burgonyával

Igazából itt most nem a recept a lényeges, hanem a csirkemell története.
Még a múlt hónapban kezdődött, amikor anyuval megbeszéltük, hogy bevásárolunk csirkékből. Vettünk 20 db kb. 1,5 kg csirkét. Sajnos az áruházban kaphatók napról napra rosszabb és ehetetlenebb lesz. Megfogadtam már pedig, hogy csakis henteshez járok, de most már tartani is fogom magam ehhez, ugyanis nem csak a csirkével van a probléma. Anyunál már pár éve mindig van egy pár csirke, tyúk, liba meg kacsa, mert bizony a házi tojásnál vagy házi tyúkhúslevesnél, sült libacombnál nem igazán ismerek jobbat.
Tehát visszakanyarodok a történethez. Szombatra megnőttek akkorára a csirkéink illetve, mostanra el lehet mondani, hogy nem táposak, hogy levágjuk. De egyszerre??? Miért ne! Nehogy már kétszer takarítsunk! :)
Úgyhogy két részletbe lekopasztottam életem első csirkéit, de természetesen a nyakát nem én vágtam el. Szegénykék... :( Ehhez még bizony nőnöm kell.
A páromra is büszke vagyok, mert nem csak a disznóvágásba érzi otthon magát, hanem bizony csirkét is nagyon szépen tud darabolni és filézni. Csillagos ötöst kapott tőlem. Anyué volt szinte a legtöbb feladat, de rengeteget segítettünk neki és így sikerült mégiscsak egy nap alatt megoldanunk ezt a harci feladatot. Így most egy darabig biztosan nem eszünk tápos csirkét.






Hawaii csirkemell, hercegnő burgonyával
Hozzávalók (2 személyre):
40 dkg csirkemell
só, bors
curry
fűszerpaprika
3 ek. olívaolaj
1 konzerv ananász (nem darabolt)
pár szelet vékonyra szelt házi sonka
15 dkg reszelt mozzarella

Hercegnő burgonyához:
40 dkg héjában főtt krumpli
2 tojás sárgája
3 dkg vaj
só, bors
szerecsendió

Elkészítés:
A csirkemellet szeleteljük fel szép vékonyra. Fűszerezzük be mind a két oldalát, majd hirtelen süssük meg mind a két oldalát. Helyezzük egymás mellé egy nagyobb tepsire, tegyük rá a lehelet vékony házi sonkát, az ananász karikákat és szórjuk meg bőségesen mozzarellával.
Előmelegített 200°C-os sütőbe süssük addig, amíg a sajt szép aranysárga nem lesz.
Közben készítsük el a hercegnő burgonyát és, ha befér a sütőbe, akár egyszerre is süthetjük.
A héjában főtt krumplit hámozzuk meg, majd törjük össze még melegen a vajjal és a tojások sárgájával. Ízesítsük sóval, borssal és szerecsendióval. Habzsákba töltve, csillag csővel nyomjuk ki egy sütőpapírral bélelt gáztepsire. Tegyük sütőbe, és amikor már szépen pirul vegyük ki és tálaljuk is. Nem érdemes belőle sokat készíteni, mert csak frissen finom.
Ruccolával tálaltam, amit balzsam ecettel és olívaolajjal locsoltam meg.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...