Koskacukor: Kapros juhtúróval töltött rántott hús, sült fokhagymás krumplipürével

2014. július 25., péntek

Kapros juhtúróval töltött rántott hús, sült fokhagymás krumplipürével

Réges régen nagyon nagy kedvencünk a kapros juhtúróval töltött rántott hús, szinte minden hétvégén ilyet is készített anyu és természetesen a párom is odáig van érte. Mivel csak frissen jó, ezért általában hétvégén készülnek hasonló ételek, mert másnap bizony se a rántott szelet, sem a sült krumpli (amit egyébként nem szeretek) nem finom. Tehát, amikor bejelentettem, hogy ez lesz az ebéd, nagy mosoly figyelt rám és tudtam, hogy sikerül ismét örömet szereznem. Olyan jó látni, amikor jó ízűen eszik a főztömet. :)
A köret annyira finom lett, hogy máskor is felfogom dobni valamivel a krumplipürét, mert magában elég unalmas.





Kapros juhtúróval töltött rántott hús, sült fokhagymás krumplipürével
Hozzávalók (2 személyre):
4-5 vékony szelet sertéscomb
só, bors
125 g juhtúró
2 ek. tejföl
1 kisebb csomó friss kapor

Panírozáshoz:
teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
tojás
teljes kiőrlésű liszt

Sütéshez:
olaj

Sült fokhagymás krumplipüréhez:
50 dkg krumpli
2-3 ek. tejföl
kevés tej és vaj
6-8 gerezd sült fokhagyma
só, bors

Elkészítés:
A sertéscomb szeleteket enyhén klopfoljuk ki, majd sózzuk és borsozzuk mind a két oldalát.
A juhtúrót keverjük ki a tejföllel és adjuk hozzá az apróra vágott kaprot. Mindegyik szelet hús közepére tegyünk egy kanállal és tekerjük fel. Tűzzük meg, ha szükséges fogpiszkálóval, biztos, ami biztos nehogy szétnyíljon.
Panírozzuk be és süssük ki olajba.
A körethez először is készítsük el a sült fokhagymát. A fokhagyma gerezdeket tegyük egy alufóliába, amit egy kis mély tányér alakúra formáltunk. Locsoljuk meg egy kis olívaolajjal és tegyük a sütőbe 20-30 percre.
A krumplit sós vízbe főzzük meg, majd törjük össze. Keverjük habosra a tejföllel, a vajjal és egy kevéske tejjel. Adjuk hozzá a sült fokhagymát és ízesítsük sóval, borssal. Még egyszer törjük össze, hogy a fokhagyma jól összekeverődjön a krumplival.
A párom anyukájától kaptunk kovászos uborkát, ami nagyon finom lett és ezt ropogtattuk mellé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...