Koskacukor: Cukkinis lecsó, Ciabattaval

2014. augusztus 11., hétfő

Cukkinis lecsó, Ciabattaval

Nyáron többször készül nálunk lecsó ebédre, mert mind a ketten szeretjük több változatát is. Cukkinivel, padlizsánnal, tökkel vagy ha éppen tojásos, kolbásszal vagy a nélkül, lepénnyel vagy ciabbatával, de szeretjük tarhonyával is. Több szempontból is megfelelő nyári ebéd. Könnyű, nem nehéz étel. Gyorsan elkészíthető, akár vacsorára is és nyáron általában mindig mindenből van otthon, ami egy jó kis lecsóhoz szükségünk lenne.




Cukkinis lecsó
Hozzávalók (2 személyre):
1 kisebb cukkini
4-5 paradicsom
2 nagy paprika
1 nagy vöröshagyma
fűszerpaprika
őrölt kömény
só, bors
3 evőkanál olívaolaj

Ciabatta receptem itt található.

Elkészítés:
Először készítsük elő a zöldségeket. A cukkinit vágjuk hasábra, majd kockákra, a paradicsomot cikkekre, ha nagy akkor felezzük meg, a paprikát félbe, majd karikákra és végül a hagymát, amit nem kell egészen apróra.
Hevítsük fel az olajat, tegyük rá a hagymát és dinszteljük pár percig, majd mehet rá a paprika és amikor az is összeesett, akkor a cukkini. Szórjuk meg fűszerpaprikával, sóval, borssal és őrölt köménnyel. Addig dinszteljük, amíg a cukkini már kezd megpuhulni, de még éppen egy picit roppanós. Ekkor tegyük rá a paradicsomot és 3-4 percig kevergessük tovább, majd vegyük le a tűzről.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...