Koskacukor: Túrós amerikai palacsinta, szeder öntettel

2014. augusztus 6., szerda

Túrós amerikai palacsinta, szeder öntettel

Sajnos vagy nem sajnos nem fogytam még ki a szedres finomságokból. Egyik kedvenc gyümölcsöm, amiből szerintem az idén nem hagyom ki a lekvár készítést sem. Egy pár kis üveggel biztos megy a kamra polcra az idén. Isteni sütiket lehet vele készíteni a savanykás ízével. Ezt most reggelire sütöttem, mert elfogyott a kenyér, de ebből sem maradt már desszertre.









Túrós amerikai palacsinta, szeder öntettel
Hozzávalók ( kb. 20 db-hoz):
250 g félzsíros túró
125 g tk. tönköly búza liszt
4 tojás
1 tk. sütőpor
1 tk. cukor
csipet só
olívaolaj

Szeder öntethez:
30 dkg szeder
50 ml víz
2 ek. nyírfacukor
1 kk. fahéj
2-3 kardamom
csipet só
1 tk. keményítő

Elkészítés:
A túrót keverjük ki a tojások sárgájával, adjuk hozzá a lisztet és a sütőport, majd a cukrot és a sót. A tojások fehérjét verjük habbá és adjuk a túrós masszához, egyenletesen osszuk el benne.
Spricceljük meg a palacsinta sütőt olajjal, majd tegyünk 3 szor fél merőkanálnyit és simítsuk el. Ne legyen túl vastag, mert akkor nem sül át. Közepes lángon süssük meg mind a két oldalát.
Az öntethez a szedret mossuk meg és tegyük egy kisebb fazékba. Öntsük rá egy kis vizet, ízesítsük cukorral, sóval, fahéjjal és a kardamom magjaival. Rotyogtassuk 5 percig, ez idő alatt a szeder is szétfő egy picit, majd sűrítsük be egy kicsit, kevés vízzel elkevert keményítővel. Nem kell puding állagúnak lennie.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...