Koskacukor: Káposztás csirkecombok

2014. szeptember 18., csütörtök

Káposztás csirkecombok

Itt az ősz és nem csak az időjáráson lehet érezni, hanem a mostanában elkészített ételeimen is. Valahogy most tényleg ősziesre sikeredett minden és őszintén jobban is kívánom most már azokat az alapanyagokat, amik a hidegre, és erre az esős, hűvös időjárásra emlékeztetnek. Kezdem most már megszokni, hogy reggel mikor indulok a munkába már kell a kis kabát, de napközben néha kisüt a nap vagy éppen esik az eső és amikor jövök haza akkor még egy picit meleg van, de bizony hamar lehűl az idő. Mondjuk nem volt nehéz átszokni, ugyanis az idei nyár nem a meleg rekordokról volt híres. Télen kedvencem a töltött káposzta, bár inkább csak ünnepre készül nálunk, mert kis adagot ugyebár nem lehet készíteni. Most valamilyen savanyúra vágytam és eszembe jutott, hogy miért ne lehetne káposzta ágyon magyaros csirkecombokat sütni. Maga a köret a káposzta volt, én tejföllel meglocsolva fogyasztottam.







Káposztás csirkecombok
Hozzávalók (4 személy részére):
12 db alsó csirkecomb
1 kg savanyú káposzta
só, bors
szemes fekete bors
babérlevél
fűszerpaprika
egész kömény
10 dkg  házi húsos füstölt szalonna

Tetejére:
tejföl

Elkészítés:
A füstölt szalonnát kockázzuk fel apróra, majd zsírjára pirítjuk.
A savanyú káposztát mossuk át egy kicsit, hogy veszítsen a sósságából. Kóstoljuk meg közben, mert azért az sem jó, ha teljesen elveszíti az ízét vagy, ha éppen sós marad.
A combokról húzzuk le a bőrt, majd sózzuk és borsozzuk.
Vegyünk elő egy nagyobb tepsit, amire szórjuk szét a káposztát, a tetejére a kisütött szalonnát, majd fektessük rá szépen sorba a csirkecombokat.
Szórjuk meg egész köménnyel, fűszerpaprikával és szemes fekete borssal. Tegyünk mellé 3-4 babérlevelet.
Fedjük le alufóliával, majd tegyük előmelegített 200°C-os sütőbe és addig süssük, amíg a csirkecombok csontjáról már majdnem leválik a hús.
Tejföllel meglocsolva tálaljuk.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...