Koskacukor: Rozmaringos-citromos csirke sült kelbimbóval

2014. szeptember 23., kedd

Rozmaringos-citromos csirke sült kelbimbóval

Legutóbb, amikor lemészároltunk 20 darab csirkét, akkor volt egy közöttük, amelyik picike maradt, valamiért nem akart jó nagyra nőni, így arra a sorsra jutott, hogy egyben hagytuk, mondván jó lesz majd grill csirkének. Igaz itthon a sütőben grillezni nem tudunk, de rengeteg változatban megsüthetjük egészben. A titka csupán annyi, hogy sokáig süssük és alacsony lángon, így igazán puha lesz mindenhol és a végén meg kell locsolni a saját szaftjával ettől lesz ropogós a bőre.
Bevállaltam egy adag kelbimbót mellé, amitől bevallom nagyon féltem, hogy vajon mit fog szólni a párom, miután haza jön a munkából ebédre, de nagy meglepetésemre nem tiltakozott. Egyből lelopott egyet a tepsiről és azt mondta, hogy egész jó. Természetesen nem enné minden nap, de nagyon örültem, hogy van egy újabb olyan zöldség, ami ellen nem tiltakozik.





Rozmaringos-citromos csirke sült kelbimbóval
Hozzávalók (3-4 személyre):
kb. 1,2-1,5 kg-os csirke
só, bors
4 szál rozmaring
1 citrom
2 fej fokhagyma
1 csokor petrezselyemzöld

1 kg kelbimbó
só, bors
extra szűz olívaolaj

Elkészítés:
Vegyünk elő egy mély jénait, amiben kényelmesen elfér a csirke és helyezzük bele.
Sózzuk, borsozzuk kívül-belül. A citromot vágjuk karikára, a fokhagymát szedjük gerezdekre.
A csirkét tömjük meg a citrom 3/4-vel, 1 fej fokhagymával, a csokor petrezselyemzölddel és 1 szál rozmaringgal. A többi citromot, fokhagymát és rozmaringot helyezzük el a csirkén. 
Alufóliával lefedve 180°C-on kb. 1,5 órán keresztül pároljuk. Amikor már annyira puha, hogy majdnem szétesik, akkor vegyük le a fóliát és további 15 percig grillezzük úgy, hogy kétszer meglocsoljuk a saját szaftjával.

A kelbimbókat mossuk meg, vágjuk le a végét, majd szeljük ketté. Sütőpapírral bélelt gáztepsire helyezzük, szórjuk meg sóval és borssal. Jól spricceljük meg vízzel, hogy legyen egy kis gőz amiben párolódni is tud. Locsoljuk meg jó minőségű extra szűz olívaolajjal. Sütőbe téve 200°C-on kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. Ha már nagyon sülne az alja, akkor tegyük eggyel feljebb.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...