Koskacukor: Citromos-zsályás pappardelle, kecskesajttal

2014. október 8., szerda

Citromos-zsályás pappardelle, kecskesajttal

Valóban egy gyors házi tésztával készült egyszerű receptet hoztam, ami azért lett pappardelle, mert csak fogtam egy kést és szép szélesre feldaraboltam a tésztát, így nem kellett vele túl sokáig foglalkoznom. :) Szeretem a házi tésztát, mint mindenből ebből is finomabb a házi készítésű, főleg, ha egy egyszerű, de mégis ízletes ételként szeretnénk tálalni, mint most.
Már korábbi bejegyzésemnél említettem, hogy anyuéknál van két cuki kecske, ebből Bandika a kedvencem, aki olyan szelíd, hogy kezemből eszi az almát és a szőlőt. Imádni valóak! Ezért is vannak még mindig meg. :) Mancika adja a tejet, amiből rendszeresen készíti anya a kecskesajtot. Most már egész ügyesen belejött és nagyon finomra sikerül. A legutóbbi adag egy részét ehhez a tésztához használtuk fel.






Citromos-zsályás pappardelle, kecskesajttal
Pappardelle tésztához:
Hozzávalók:
10 dkg teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
10 dkg durum liszt
egy csipet só
kevés víz

Továbbá:
5 dkg vaj
2 gerezd fokhagyma
1/2 citrom leve
1 marék friss zsálya
só,
fehérbors

Tálaláshoz:
házi kecskesajt

Elkészítésé:
A tésztához a liszteket mérjük ki, adjunk hozzá egy csipet sót és kevés víz hozzáadásával gyúrjunk belőle tésztát. Fóliába csomagolva pihentessük kb. 1 óráig. Tésztanyújtó géppel nyújtsuk ki 3-as fokozaton, lisztezzük meg, majd hajtsuk össze és ismét nyújtsuk ki. Ezt ismételjük meg 5-6 alkalommal. Ezután a 4-es, majd az 5-ös fokozaton nyújtsuk ki és vágjuk késsel szélesebb csíkokra. Lisztezett felületre téve, hagyjuk egy picit száradni.
A tésztánkat főzzük ki sós, lobogó vízben pár perc alatt. Vigyázat nem kell főzni olyan sokáig, mint a boltit!
A vajat melegítsük fel serpenyőben, zúzzunk rá két gerezd fokhagymát, facsarjuk hozzá egy fél citrom levét, majd a feldarabolt zsályát szórjuk hozzá. Ízesítsük sóval, borssal.
A megfőtt tésztát tegyük hozzá és keverjük össze.
Házi reszelt kecskesajttal tálaljuk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...