Koskacukor: Mézes, citromos, fokhagymás csirkecombok csicseriborsóval

2014. október 13., hétfő

Mézes, citromos, fokhagymás csirkecombok csicseriborsóval

A méz, a citrom és a fokhagyma nagyon egészséges és nagyon klassz dolog együtt. Igaz így sütve már nincs akkora vitamin tartalma, de az ízük keveredve egyszerűen isteni. A köret együtt készült a combokkal, így az ízesítéssel sem kellett külön foglalkoznom.








Mézes, citromos, fokhagymás csirkecombok csicseriborsóval
Hozzávalók (4 személyre):
1,5 kg csirke alsó comb
só, bors
1 evőkanál egész kömény
2 citrom
1 fej fokhagyma
2 evőkanál méz
4 szem burgonya
40 dkg félig főtt csicseriborsó
2 fej vöröshagyma
1,5 dl víz

Elkészítés:
A csirkecombokat bőrözzük le, sózzuk és borsozzuk. A burgonyát hámozzuk meg vágjuk négybe. A vöröshagymát pucoljuk meg és szeljük vékony karikára. A citromokat jól mossuk meg és negyedeljük fel. A fokhagymát pucoljuk meg, de nem feltétlen kell teljesen a legkülső vékony héja akár rajta is maradhat.
Egy nagy jénai aljára tegyük a csicseriborsót és a burgonyát, majd fektessük rá a csirkecombokat. Szórjuk meg köménnyel, helyezzük el a combok között a citromot és fokhagymát. A tetejére csurgassunk két evőkanál mézet és helyezzük el a vöröshagyma karikákat. Öntsünk rá kevés vizet, majd fóliával fedjük le.
Előmelegített 180°C-os sütőbe, lefedve kb. egy óra alatt pároljuk puhára. Vegyük le a fóliát és további 15 percig süssük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...