Koskacukor: Pizza Carbonara

2014. október 15., szerda

Pizza Carbonara

Egyik kedvenc tésztánk a spaghetti carbonara, amit most pizzaként valósítottam meg. Amint már tudjátok az olasz ételek állnak legközelebb a szívemhez, ezért sűrűbben fordulnak elő  nálam olyan alapanyagok, ami az olasz gasztronómiában jellegzetes.
Egy új pizza tészta receptet találtam itt, ami durum lisztet tartalmaz. Már korábban kimondott olasz blogokon is láttam, hogy durum lisztet használnak. Gondoltam kipróbálom, ha már úgyis szeretek kísérletezni, még pizza tésztából sem készítek kétszer ugyanolyat.
A tészta kiváló lett! Szép vékonyra ki lehetett nyújtani, a széle ropogós lett és a folyékony töltelék ellenére sem szívta be magába. Talán számomra ez a legjobb tészta recept eddig, bár a korábbiak is mind-mind jó valamiért! Így most már tudok legalább válogatni attól függően milyet szeretnék.





Pizza Carbonara
Hozzávalók a tésztához (2 db 26 cm átmérőjű pizzához):
50 g fehér liszt
150 g durum liszt
175 g teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
215 g víz
20 g extra szűz olívaolaj
7 g só
5 g élesztő

Töltelékhez:
15 dkg bacon
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál kakukkfű
70 ml tejszín
50 g reszelt parmezán
4 tojás
só, bors
szerecsendió

reszelt mozzarella

Elkészítés:
A pizza tészta hozzávalóit dolgozzuk össze robot géppel, először 5 percig lassú, majd további 10 percig gyorsabb fokozaton. 1 óra hosszát hagyjuk szobahőmérsékleten, majd tegyük a hűtőbe legalább egy napra.
A tésztát enyhén lisztezett felületen osszuk két részre, nyújtsuk ki úgy, hogy a szélét hagyjuk picit vastagabbra, vagy hajtsuk vissza miután a kiolajozott tepsire tettük.
A bacont daraboljuk apró kockákra, pirítsuk zsírjára, törjünk rá két gerezd fokhagymát és ízesítsük kakukkfűvel.
Tegyük turmixgépbe a tejszínt, a tojásokat, a parmezánt, szórjuk meg sóval, borssal és szerecsendióval, majd turmixoljuk krémesre.
A tésztákat szórjuk meg reszelt mozzarellával, a bacont osszuk két részre, majd locsoljuk meg a tejszínes, tojásos krémmel.
Előmelegített 220°C-os sütőbe 15-18 perc alatt ropogósra sütjük.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...