Koskacukor: Ázsiai csirkecombok, diós basmati rizzsel

2014. november 12., szerda

Ázsiai csirkecombok, diós basmati rizzsel

Összességében nem vagyok nagy húsevő, de ha gazdagítva van zöldséggel, gyümölccsel és az íze is különlegesebb, akkor már szívesebben eszek belőle. Pontosan ezért van az, hogy sokszor megpróbálom variálni és különböző konyha ízeit kipróbálni, mert így legalább változatosan táplálkozunk.







Ázsiai csirkecombok, diós basmati rizzsel
Hozzávalók:
Ázsiai csirkecombokhoz:
80 dkg csirke alsó comb
só, bors
1 evőkanál étkezési keményítő
2 evőkanál olívaolaj
1 konzerv darabolt ananász
1 sárga kaliforniai paprika
1 piros kaliforniai paprika
1/2 szál póréhagyma
1 kicsi gyömbér
1,5 dl ketchup
3 evőkanál sötét szójaszósz
1 evőkanál csípős szósz (piri-piri)
1 evőkanál méz

Diós basmati rizshez:
20 dkg basmati rizs

sáfrány
1 nagy marék pirított dió


Elkészítés:
A csirkecombokat sózzuk és borsozzuk, szórjuk meg egy evőkanál étkezési keményítővel és jól keverjük össze, hogy mindenhol bevonja.
Hevítsünk fel két evőkanál olívaolajat egy magas falú serpenyőben, helyezzük rá a combokat és pirítsuk meg mindkét oldalukat.
Addig daraboljuk fel a paprikákat nagyobb kockára, a póréhagymát és a gyömbért karikára.
Keverjük ki az ananász levét a ketchuppal, a szójaszósszal, a csípős szósszal és a mézzel egy tálba.
Amikor a combokon a bőr megpirult, akkor tegyük rá a zöldségeket, a gyömbért és az ananászt. Forgassuk össze a hússal, öntsük fel a kikevert szószunkkal, majd fedjük le.
Pároljuk puhára a combokat közepes lángon kb. 45 perc alatt. Amikor úgy látjuk, hogy mindjárt kész, akkor vegyük le a fedőt és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Ez már csak pár percet fog igénybe venni.
A basmati rizst mossuk meg 3-4 alkalommal, amíg a víz szinte tiszta nem lesz. Öntsük fel dupla mennyiségű vízzel, tegyünk egy kevéske sót és sáfrányt a vízbe és közepes lángon 20 perc alatt főzzük puhára. Mikor még aldente, akkor zárjuk el és hagyjuk, hogy beszívja magába a maradék vizet. Így lesz tökéletes a rizsünk! Daraboljuk össze a pirított diót és adjuk hozzá a kész rizshez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...