Koskacukor: Churros, házi csokipudinggal

2014. november 11., kedd

Churros, házi csokipudinggal

Igazi téli finomságot próbáltam ki a múltkorában, amiről gondoltam, hogy nagyon finom, de hogy ennyire. Sokkal egyszerűbb az elkészítése, mint a hagyományos fánknak és egyáltalán nem lesz olajos. Ráadásul készíthetünk hozzá házi csokipudingot, amit fantáziánk szerint tovább ízesíthetünk narancs reszelt héjával és levével, kardamommal, amaretto vagy kókusz likőrrel, kávéval. Az utóbbi esetben annyival kevesebb tejet tegyünk bele
Ami még nagyon szuper benne fahéjas cukorba kell forgatni miután kisültek. Imádom a fahéjat!!!!
Tudom ez nem a legegészségesebb a desszert és nem is próbáltam azzá varázsolni, mert felesleges. Vagy készítünk, vagy nem. De válasszuk inkább az előbbit és fogjunk bele!
Tojás nélkülit illetve azt a verziót választottam, ami nem a hagyományos tojásos, vajas égetett tésztával készül. Frissen nagyon jó ropogós!









Churros, házi csokipudinggal
Churroshoz:
140 g liszt
250 ml víz
1 kávéskanál só
2 evőkanál cukor
1 evőkanál olaj

3 dl olaj a sütéshez

Forgatáshoz:
3 evőkanál cukor
1 teáskanál fahéj

Házi csokipudinghoz (kb. 3,5 dl):
100 g étcsokoládé
100 ml tejszín (30%-os)
200 ml tej
1 evőkanál holland kakaópor
1 teáskanál étkezési keményítő
1 evőkanál cukor
1 teáskanál vanília kivonat
egy csipet só

Elkészítés:
A vizet az olajjal, a cukorral és a sóval tegyük fel a tűzre egy kisebb lábasba. Amikor már jó forró adjuk hozzá a lisztet és fakanál segítségével keverjük simára. Olyan, mintha egy tésztát dagasztanánk. Kicsit nehéz, de ne adjuk fel egy-két perc után szép simává lehet varázsolni. A kész tésztát töltsük habzsákba és készítsünk magunk mellé egy ollót.
Az olajat forrósítsuk fel egy kicsi fazékba, így nem kell majd sokat használnunk. Arra vigyázzunk, hogy ne legyen túl forró, mert nem fog átsülni, hanem csak megég kívülről. Nyomjunk a habzsákból a forró olajba tetszés szerinti hosszúságú tésztát, vágjuk el ollóval és süssük 1-2 percig. Szedjük ki papírtörlőre, majd egyből forgassuk fahéjas cukorba.
A csokipudinghoz a tejet forraljuk fel, adjuk hozzá az étcsokoládét és olvasszuk fel teljesen. A tejszínbe kanalazzuk a kakaóport, a keményítőt, a cukrot, a vanília kivonatot és szórjuk meg egy csipet sóval. Jól keverjük ki, öntsük a forró csokis tejbe, közepes lángon sűrítsük be. Tetszés szerint tovább ízesíthetjük.






3 megjegyzés:

  1. Gyönyörű, én sem tudnék neki ellenállni!A pudingnak sem :)

    VálaszTörlés
  2. Megcsináltam ma a csokiszószt, isteni lett, az Uram odáig volt érte :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jujj de jó! Nagyon örülök, hogy ízlett Nektek! Puszi

      Törlés

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...