Koskacukor: Indiai padlizsán, Naan kenyérrel

2014. november 21., péntek

Indiai padlizsán, Naan kenyérrel

Húsmentes napokra tökéletes gyors ebéd lehet és nagyon ízletes. Kimondottan ajánlom azoknak, akik szeretik az indiai fűszerezésű ételeket. A héten szintúgy nem nagyon kellett főznöm, mert hétvégi szülinapozásról ismét maradt ki egy pár napra való étel, amit már egy kicsit untunk a végére, de elfogyott minden. Az a baj a vendéglátással, hogy soha nem tudom mennyit készítsek. Félek attól, hogy kevés lesz, de azt sem szeretném, hogy sok kimaradjon, mert akkor úgy járunk mint most kétszer is. Ettől függetlenül a héten nem is volt nagyon időm főzőcskézni, pedig kétszer is úgy alakult, hogy nem dolgoztam délután, de mindig volt valami elintézni valónk. Szegeden felvásároltam a cukrászdiszkontot karácsonyra, illetve hobby boltba is beszabadultunk nővéremmel, ahol bepakoltam mindent a kis kosárkámba, ami szükséges lehet az adventi koszorúhoz illetve a karácsonyi díszekhez. Jövő héten kezdődhet a készülődés!!!





Indiai padlizsán, Naan kenyérrel
Hozzávalók:
1 fej fehér hagyma
2 evőkanál olívaolaj
2 kisebb padlizsán
1 konzerv darabolt paradicsom
2 dl házi paradicsomlé
2 evőkanál garam masala
1 evőkanál curry


Naan kenyér receptje itt található.

Elkészítés:
A hagymát pucoljuk meg és daraboljuk apró kockára. A padlizsán végeit vágjuk le, szeljük ketté, majd hosszú csíkokra és kockázzuk fel.
A hagymát dinszteljük meg kevés olívaolajon, tegyük rá a padlizsán, majd öntsük fel paradicsomlével és adjuk hozzá a konzerv paradicsomot. Közepes lángon főzzük 15-20 percig, majd szórjuk meg a fűszer keverékekkel és ízesítsük sóval. Ezzel jól be fog sűrűsödni. 5-7 perc után már tálalhatjuk is.
A Naan kenyeret dagasszuk be egy órával hamarabb és amíg rotyogtatjuk a padlizsánunkat, addig gyorsan meg is süthetjük, így egyszerre tálalhatjuk még forrón!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...