Koskacukor: Narancsos, gyömbéres saslik, cayenne borsos édesburgonyával

2014. november 29., szombat

Narancsos, gyömbéres saslik, cayenne borsos édesburgonyával

Mind a ketten imádjuk a narancsot és a narancsos dolgokat. Bár egy narancsos sütit lehet hamarabb elképzel az ember, de hús pácolásra is alkalmas. Illik a szárnyasokhoz, a sertéshez és szerintem a marhához is. Egy könnyű ebédet varázsoltam az asztalra, amivel tulajdonképpen nem is foglalkoztam sokat és viszonylag gyorsan el is készült. Azért készültek saslikok, mert az apró husik, ahogy állnak a pácba jobban illetve könnyebben átveszik az ízeket belülről is. Akár nyáron a szabadba, grillen is el lehet készíteni.





Narancsos, gyömbéres saslik, cayenne borsos édesburgonyával
Hozzávalók:
50 dkg felkockázott lapocka
1 narancs leve
1 teáskanál reszelt gyömbér
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál kakukkfű
1 evőkanál olívaolaj
só, bors

Cayenne borsos édesburgonyához:
édesburgonya
só, bors
cayenne bors
2 ek. olívaolaj

ruccola

Elkészítés:
Először készítsük el a pácot. A narancs levéhez reszeljünk egy kis friss gyömbért, törjünk hozzá két gerezd fokhagymát, keverjünk hozzá egy evőkanál olívaolajat és fűszerezzük kakukkfűvel. Ízesítsük sóval, borssal. A pácba forgassuk bele a felkockázott lapockát, majd fóliázzuk le és tegyük be a hűtőbe min. 3 órára, de a legjobb egy éjszakára.
Szúrjuk fel saslik pálcikákra, sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztassuk és kb. 40-50 perc alatt süssük készre 200°C-os előmelegített sütőben. Az édesburgonyát (én most három színűt használtam) sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg jól cayenne borssal és locsoljuk meg egy kevéske olívaolajjal. Forgassuk át, majd simítsuk sütőpapírral bélelt tepsire. Tegyük a hús mellé a sütőbe és 20-25 perc alatt süssük puhára.
Ruccolával tálaljuk!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...