Koskacukor: Pisztáciás bundában sült csirkemell, édesburgonyapürével és házi majonézzel

2014. november 5., szerda

Pisztáciás bundában sült csirkemell, édesburgonyapürével és házi majonézzel

Most már nem titok, hogy mihez készítettem a házi majonézt.
Végre sikerült egy olyan rántott húst sütnöm, ami sütőben sült, a panírja ropogós és ráadásul teljesen egészséges is. Korábban már próbáltam, de akkor csak sima sütőpapírra tettem és egyáltalán nem hasonlított rá, a panírja meg nagyon száraz lett. De így.... :)
Nem tudom, hogy sertéssel működne e. A csirkemell mivel gyorsan megsül és a hús is zsenge, nem izmos, ezért nem kell neki sok idő. Ezzel ellentétben egy comb vagy éppen egy karaj nehezebben sül át és több idő kell az elkészüléséhez. Majd egyszer sertéssel is kipróbálom, de most jöjjön a recept és a titok, hogyan lesz a sütőből kivéve is ropogós a csirkemell bundája.





Pisztáciás bundában sült csirkemell, édesburgonyapürével és házi majonézzel
Hozzávalók:
Pisztáciás bundában sült csirkemellhez:
60 dkg csirkemell
só, bors
10 dkg (héj nélkül) sós pisztácia
4-5 evőkanál zsemlemorzsa
cayenne bors
2 tojás
3 evőkanál liszt
olívaolaj

Édesburgonyapüréhez:
3 közepes édesburgonya
kevés tej és vaj
só, bors
szerecsendió

Házi majonéz receptje itt található.

Elkészítés:
A csirkemellet vágjuk szép vékony szeletekre. Egyesével sózzuk és borsozzuk.
A pisztáciát durvára daraboljuk és összekeverjük a zsemlemorzsával, amihez egy kevés cayenne borsot adunk. Felverjük a tojást, a lisztet egy lapos tányérra kanalazzuk, majd minden egyes csirkemellet bepanírozunk.
Előveszünk egy olyan tepsit, amihez van rács. A rácsra helyezzük a bepanírozott csirkemelleket, majd jól bespricceljük olívaolajjal. Előmelegített 200°C-os sütőbe tesszük. 20 percig sütjük az egyik oldalát, majd megfordítjuk, a másik felét is megspricceljük és további 20 percig a másik oldalát. Azért figyeljünk közbe rá, nehogy megégjen a panír. A sülési idő függ a csirkemell vastagságától illetve a sütőtől.
Az édesburgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, majd összetörjük és kevés tejjel, vajjal habosra keverjük. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
Mellé házi majonézt kínálunk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...