Koskacukor: Mandula bundás csirkemell, részeges erdei gyümölcs szósszal

2014. december 10., szerda

Mandula bundás csirkemell, részeges erdei gyümölcs szósszal

A mandula bizony nem csak sütibe finom és nagyon jó párosítás az erdei gyümölccsel. Főételként akár tálalhatjuk ünnepi alkalmakkor, ami a legjobb benne, hogy gyorsan elkészíthető és nagyon finom különleges. Sütőben készültek a csirkemellek, így csak az illatos szósz telíti be a konyhát nem, pedig az olaj szag.





Mandula bundás csirkemell, részeges erdei gyümölcs szósszal
Hozzávalók:
Mandula bundás csirkemellhez:
60 dkg csirkemellfilé
10 dkg durvára darált mandula
10 dkg zsemlemorzsa
2 tojás
3-4 evőkanál liszt
só, bors
olívaolaj

Részeges erdei gyümölcs szószhoz:
30 dkg erdei gyümölcs
1,5 dl száraz vörösbor
1 evőkanál cukor
1 teáskanál őrölt gyömbér
1 teáskanál fahéj
1 kávéskanál őrölt szegfűszeg

Elkészítés:
A csirkemellet szép vékonyra felszeleteljük, sózzuk és borsozzuk.
A mandulát elkeverjük a zsemlemorzsával, majd a szokásos módon panírozzuk.
Egy nagyobb tepsibe rácsot teszünk, amire egymás mellé helyezzük a panírozott csirkemelleket, majd megspricceljük olívaolajjal. Előmelegített 200°C-os sütőbe tesszük és 15 percig sütjük. Ezután kivesszük, megfordítjuk és másik oldalát is megspricceljük olajjal, majd visszatoljuk további 10 percre. 
Az erdei gyümölcs szószhoz, a fagyasztott erdei gyümölcsöt egy kisebb fazékba tesszük, ráöntjük a vörösbort, megszórjuk cukorral és a fűszerekkel, majd közepes lángon addig forraljuk, amíg be nem sűrűsödik.
Köretként készíthetünk mellé krokettet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...