Koskacukor: Márványsajtos, diós kiflik

2014. december 17., szerda

Márványsajtos, diós kiflik

Vasárnap a nagy bevásárlás után este már nem sok kedvem volt kenyeret vagy bármi más olyan kelt tésztát sütni, amivel sokat kellett volna foglalkozni. Jah, és egyébként is maradt még egy kis mascarponém. Gyorsan jött az ötlet, hogy egyszer még régen készítettem csigákat, ami elég gyorsan elkészült. De maradjunk a sós verziónál, mert a sok édességből már kicsit sok lesz és a karácsony sincs messze már. Nehogy megunjuk még mielőtt az édességgel tele asztaltól rosszul lennénk.
Tehát, így sültek ki ezek a gyors sós kiflik, amik egyébként nem csak reggelire, hanem akár egy finom bor mellé karácsony estére is tökéletes lehet. Kisebbekre is készíthetjük, de ilyenkor már érdemes krémesre turmixolni a márványsajtot, illetve a diót ledarálni, így szebben fel lehet majd tekerni. Nekem ehhez már nem volt energiám.







Márványsajtos, diós kiflik
Hozzávalók (16 db-hoz):
30 dkg teljes kiőrlésű liszt
15 dkg mascarpone
1 tojás
1 teáskanál só
1,5 dkg élesztő
kb. 1,5 dl langyos tej
1 kávéskanál cukor

10 dkg márványsajt
1 marék dió

Tetejére:
1 tojás

Elkészítés:
Az élesztőt morzsoljuk bele a langyos tejbe és keverjük el egy kis kanál cukorral, majd hagyjuk 10-15 percig pihenni. Addig a diót daraboljuk nagyon apróra, illetve a márványsajtot morzsoljuk össze egy kis tálkába.
A tésztához a lisztet mérjük ki egy tálba, adjuk hozzá a mascarponét, üssünk hozzá egy tojást, tegyünk hozzá egy teáskanál sót, majd a felfuttatott élesztőt. Dagasszuk 7-8 percig, ha szükséges akkor adjunk hozzá még egy kevéske tejet.
Miután bedagasztottuk a tésztát, osszuk két egyenlő részre, majd nyújtsuk kör alakúra. Osszuk 8 egyenlő részre. Szórjuk meg dióval és sajttal, majd tekerjük fel, helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire. Ha kész vagyunk, akkor kenjük le felvert tojással és pihentessük kb. 30 percig.
Addig melegítsük elő a sütőt 200°C-ra.
Mikor már a sütőnk is meleg toljuk be a kifliket kb. 15 percre. Figyeljünk közbe rá, mert viszonylag gyorsan sül.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...