Koskacukor: Görög citromos csirke leves

2015. január 27., kedd

Görög citromos csirke leves

Ezeken a szomorkás, borús és esős napokon bizony jól esik egy tányér forró leves. Ez lehet egy krém-, vagy egy tartalmasabb, gazdagabb leves. A savanyú levesek a kedvenceim közé tartoznak. Amikor kicsi voltam, anyu is gyakran készített savanyú csirke levest, de természetesen az egy kicsit máshogy nézett ki.
Ez a görög citromos csirke leves viszonylag gyorsan elkészíthető, ha van otthon kész csirke húsalaplevünk.







Görög citromos csirke leves
Hozzávalók (4 személy részére):
40 dkg kockára darabolt csirkemell
2 liter csirke húsalaplé
4 evőkanál barna rizs
3 répa
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj
2 tojás
2 babérlevél

szemes bors
citrom karika

Elkészítés:
A répát és a vöröshagymát pucoljuk meg, majd daraboljuk fel apró kockára. Egy közepes fazékba dinszteljük meg kevés olajon, adjuk a csirkemellet és a rizst, majd pirítsuk fehéredésig. Öntsük fel csirke húsalaplével, tegyünk bele babérlevelet, szemes borsot és sózzuk, ha szükséges. Amikor már megfőtt a rizs bele tehetjük a felvert tojásokat. Ekkor már ne forraljuk fel! Főzzük pár percig, amíg észre nem vesszük, hogy egy kicsit besűrűsödött. Citromkarikával tálaljuk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...