Koskacukor: Kakukkfüves csirkemell saláta, gorgonzolával, gránátalmával és dióval

2015. január 29., csütörtök

Kakukkfüves csirkemell saláta, gorgonzolával, gránátalmával és dióval

Aki esetleg elkezdte év elején a fogyókúrát nyugodtan szétnézhet nálam, mert mostanában hétvégén elönt a saláta láz és óriási adagokat gyártok. Sokszor az én adagom két vacsorára osztódik el, mert akkorákra sikerülnek. :) Nyugi mi nem fogyózunk! Csupán egy disznóvágás utáni disznópörkölt ebédre... kicsit megüli az ember gyomrát és estére egy könnyű salátánál jobbat nem is lehetne készíteni. Egyébként legközelebb azt hiszem már pizza lesz. Legalábbis benyújtották már a kérelmet. :)







Kakukkfüves csirkemell saláta, gorgonzolával, gránátalmával és dióval
Hozzávalók:
30 dkg csirkemell
só, bors
kakukkfű
olívaolaj

szívsaláta
10 dkg gorgonzola
1/2 gránátalma
1 marék dió
6 db koktél paradicsom
1 alma

Öntethez:
125 ml joghurt
1 teáskanál méz
1 evőkanál meyer citrom leve
1 kávéskanál dijoni mustár
só, bors

Elkészítés:
A csirkemellet kockázzuk fel, majd kevés olívaolajon pirítsuk meg egy kisebb serpenyőben. Közben sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg rendesen kakukkfűvel.
A salátát daraboljuk fel, halmozzuk a tányérokra. A paradicsomot vágjuk cikkekre, az almát kisebb kockákra és osszuk el a salátás tányérokon. A diót pirítsuk meg szárazon, a gránátalma magjait pedig gyűjtsük ki egy pohárkába. Most már csak az öntetet kell elkészíteni és összeállítani a salátát.
A joghurtos öntethez tegyük mindent egy turmixgépbe és turmixoljuk krémesre.
Most már halmozzunk a diót, a gránátalma magokat a többi zöldség mellé, morzsoljuk rá a sajtot, majd locsoljuk meg az öntettel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...