Koskacukor: Szezámmagos csirkemell saláta

2015. január 14., szerda

Szezámmagos csirkemell saláta

Egyik este valami finom salátára vágytam, de elég nehéz ebbe az időszakba olyat készíteni, aminek van íze is. Korábban már begyűjtöttem egy pár receptet és sikerült is egy nagyon jót választani innen. Annyira finom a szósz és összhangba van a naranccsal és a paradicsommal, hogy beírta magát a kedvenceink közé.
Azt hiszem többször elfogom készíteni vacsira. Jah és pikk-pakk össze lehet dobni.






Szezámmagos csirkemell saláta
Hozzávalók (2 személy részére):
1 kis fej jégsaláta
15 dkg koktél paradicsom
1 nagy narancs
1 kicsi lilahagyma
35 dkg egész csirkemell filé
só, bors
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál fekete szezámmag
1 evőkanál szezámmag

Öntethez:
2/3 csésze olívaolaj
1/4 csésze szójaszósz
1/4 csésze fehérbor ecet
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál frissen reszelt gyömbér
1 teáskanál szezámolaj
2 evőkanál sötét nádcukor

Elkészítés:
A csirkemell minden oldalát olívaolajon megsütjük, közben sózzuk és borsozzuk. Közepes lángon kb. 15 perc. Miután kész, hagyjuk kicsit hűlni.
Előveszünk két tányért. A jégsalátát felaprítjuk, tányérra tesszük. A narancsot gerezdekre vágjuk, majd félbe a paradicsomokkal együtt. Elhelyezzük a salátán. A lilahagymát félbe, majd szép vékony csíkokra és ezzel megszórjuk a saláta tetejét. A csirkemellet szintén vékonyra szeleteljük, meglocsoljuk az összeturmixolt öntet 1/4-vel, majd beleforgatjuk a kétféle szezámmagba. A salátánkat ezzel díszítjük illetve a maradék öntettel meglocsoljuk.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...