Koskacukor: Meyer lemon curd-túrós palacsinta

2015. február 7., szombat

Meyer lemon curd-túrós palacsinta

Korábban nagy sikere lett itthon a meyer citromos lemon curd-nek. Nem csak nekem, de Balázsnak is nagyon ízlett. Oly annyira, hogy rájárt a hűtőbe és hipp-hopp egy üveggel már is elfogyott. A múltkori Mákos piskótatekercsembe szűken egy üveggel használtam el, a maradéknak lába kelt, maradt még egy üvegcsével, amihez palacsintát készítettem.








Meyer lemon curd-túrós palacsinta
Hozzávalók (12 db):
100 g teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
100 g teljes kiőrlésű zabliszt
200 ml tej
200 ml szódavíz
1 lapos evőkanál porcukor
3 tojás
csipet só
1 citrom reszelt héja
1/2 vaníliarúd kikapart belseje

Töltelékhez:
300 g túró
2-3 evőkanál tejszín
200 g meyer citromos lemon curd

Sütéshez:
vaj vagy olaj

Díszítéshez:
porcukor
citrom
friss áfonya

Elkészítés:
A palacsinta tésztájához tegyünk minden hozzávalót turmixgépbe, majd turmixoljuk simára. Tegyük hűtőbe legalább fél órára. Addig elkészítjük a tölteléket. A túrót összetörjük egy kevés tejszínnel, amitől szép krémes lesz. Adjuk hozzá a meyer citromos lemon curd-ot, illetve ízlés szerint tehetünk bele porcukrot. (Nekünk elég édes volt.)
A palacsinta sütőt forrósítsuk fel, vajjal vagy olajjal kenjük meg és süssük ki egyesével a palacsintákat. Mindig kenjük ki zsiradékkal a serpenyőt. Törekedjünk arra, hogy ne legyen túl vékony, de az sem jó, ha nagyon vastag. A tészta sűrűségén tudunk állítani.
Miután kisültek, töltsük meg a túrókrémmel, tekerjük fel és szórjuk meg porcukorral. Friss áfonyával, citrommal díszíthetjük. (Egyébként maga az áfonya nagyon jól passzol hozzá, akár a töltelékbe is tehetünk pár szemet feltekerésnél.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...