Koskacukor: Tarte Flambee

2015. február 13., péntek

Tarte Flambee

Egy nagyon gyorsan elkészíthető vacsorát hoztam illetve jól jön akkor is, ha vendég jön hozzánk, de nincs sok időnk készülődni, mégis megszeretnénk lepni őket valami különlegességgel. Ez a francia egyszerű, extra vékony tésztás pizza attól különleges, hogy maximum 2-3 alapanyagot kell a tésztára tenni és akkor a a legfinomabb, ha ebből az egyik gyümölcs, a másik pedig valamilyen ízletes sajt.
Most leerdammert használtam, nagy kedvencem lett, mert tényleg sajt íze van, de szívesebben tettem volna rá kecskesajtot, mert sokkal jobban passzol az almához. Tehetünk rá szőlőt, bármilyen sonkát, bacont vagy sajtot.







Tarte Flambee
Hozzávalók ( 2db-hoz):
250 g teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
3,5 g szárított élesztő
kb. 130 ml langyos tej
1/4 teáskanál só
2 evőkanál extra szűz olívaolaj

Tetejére:
100 g tejföl
1 tojás sárgája
só, bors
szeletelt bacon
1 savanykás alma
70 g leerdammer sajt

Elkészítés:
A tésztához tegyünk mindegy egy dagasztó tálba és gyúrjunk belőle rugalmas tésztát. Szobahőmérsékleten pihentessük kb. 2 óra hosszát.
A tejfölt keverjük ki a tojás sárgájával, ízesítsük egy pici sóval és borssal. 
Az almát vágjuk lehelet vékonyra, a sajtot reszeljük apróra.
A megkelt tésztát osszuk két egyenlő részre, majd nyújtsuk ki enyhén lisztezett felületen extra vékonyra. Helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, kenjük meg tojásos tejföllel. Helyezzük el a tetején az almát, a bacont és szórjuk meg sajttal.
Előmelegített 220°C-os sütőbe süssük aranysárgára kb. 10-15 perc alatt. 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...