Koskacukor: Roqfort sajtos reggeli muffin

2015. április 21., kedd

Roqfort sajtos reggeli muffin

Olyan jó néha reggeli valami friss meleg péksüteményt vagy valami hasonlót tenni az asztalra egy pohár gyümölcslével vagy teával, tejjel, kávéval. Csak úgy magába elrágcsálni, miközben megbeszéljük az aznapi teendőinket. Néha kell egy kis kényeztetés mindenkinek. Ráadásul minél szebben kezdődik egy nap, annál jobb kedvel fogunk hozzá a tenni valókhoz. Nálam már pozitív az a tény, amikor reggel kimegyek a sötét szobából a konyhába és látom, hogy süt a nap. Nekem akkor már jól kezdődik a nap.
Ezt a finom sajtos reggeli muffint gyorsan össze lehet állítani, amennyi idő alatt a sütő be is melegszik. Innen már csak fél óra és már kész, lehet melegen tálalni! Friss zöldséggel vagy magában. Lehet variálni a sajtot, sőt akár még édesen is el lehet készíteni, ilyenkor lekvárral vagy friss gyümölccsel lehet tálalni.









Roqfort sajtos reggeli muffin
Hozzávalók (8 db-hoz):
40 g Schär mix C gluténmentes lisztkeverék
30 g hajdina liszt
30 g barna rizsliszt
1 kávéskanál xantán
1 kávéskanál só
2 tojás
1 evőkanál snidling
10 g olvasztott vaj
2 dl tej
5 dkg roqfort sajt

Elkészítés:
A sütőt melegítsük fel 200°C-ra. A muffin formákat kenjük ki vajjal, majd helyezzük üresen a sütőbe, hogy felforrósodjanak.
A vajat tegyük a tejhez, majd addig melegítsük alacsony hőmérsékleten, amíg a vaj fel nem olvad.
A liszteket mérjük ki, adjuk hozzá a xantánt és a sót, majd üssük hozzá a tojásokat és keverjük csomómentesre úgy, hogy folyamatosan hozzáadjuk a a langyos vajas tejet. A végén morzsoljuk bele a sajt 3/4-ét.
Vegyük ki a muffin formát a sütőből, kanalazzuk bele a tésztát, majd a tetejét szórjuk meg egy pici sajttal. Helyezzük vissza a sütőbe 20 percre, majd csökkentsük a hőmérsékletet 20 perc elteltével 180°C-ra. Ekkor még 10 percig hagyjuk bent.
Miután elkészültek, hagyjuk a formába 3-4 percet, ezután szedjük ki és fogyasszuk még melegen!




1 megjegyzés:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...