Koskacukor: Zöld fűszeres - feta sajtos göngyölt karaj, balzsamecetes paradicsom salátával

2015. április 22., szerda

Zöld fűszeres - feta sajtos göngyölt karaj, balzsamecetes paradicsom salátával

Annyira tavaszias, nyárias hangulatomba vagyok, pedig nincs az az őrjítő meleg odakint. Ahogy a munkahelyemen kifele bámészkodok viszont azt látom, hogy milyen szépen süt a nap és ez teljesen feltölt. Néha, főleg mostanában szükségem is van erre.
Nem sok energiám marad nap végére. Sokszor úgy érzem, mint akiből kiszívtak minden létező energiát és csak arra vágyok, hogy kikapcsolódhassak. Nah, de bízom benne, hogy ez hamarosan meg fog változni.
Most egy eszméletlen finom göngyölt karajt hoztam, ami mellé természetesen egy jó nagy adag paradicsom saláta dukál.







Zöld fűszeres -  feta sajtos göngyölt karaj, balzsamecetes paradicsom salátával
Hozzávalók:
Zöld fűszeres -  feta sajtos göngyölt karajhoz:
80 dkg egész csont nélküli karaj

25 dkg fetasajt
2 szál újhagyma
1 kis csokor petrezselyem
10-15 levél friss bazsalikom
1 kávéskanál bors
1 dl víz

Balzsamecetes paradicsom salátához:
50 dkg koktél paradicsom
1 nagy fej lilahagyma
2 evőkanál sűrű jó minőségű balzsamecet
2 evőkanál fehérborecet
1 kávéskanál só
1/2 kávéskanál bors
1 teáskanál szárított bazsalikom
1 teáskanál méz
0,5 dl víz

Elkészítés:
A karajt úgy vágjuk be, hogy alulról kezdjük jobbról balra és míg a jobb kezünkkel szeljük a ballal folyamatosan húzzuk abba az irányba a húst. Így tudjuk úgy felvágni, hogy ki lehessen teríteni és fel lehessen tekerni, mint egy piskótatekercset. Érdemes szép vékonyan vágni, így sokkal nagyobb lesz és több tölteléket tudunk bele elhelyezni. Miután felvágtuk, sózzuk be mind a két oldalát.
A fetasajtot törjük össze villával. Az újhagymát szeljük karikára, a petrezselymet és a bazsalikom leveleket daraboljuk apróra, majd adjunk mindent a fetasajthoz. Kevés borssal keverjük ki.
Kanál segítségével helyezzük el a húson a fűszeres sajtot és kenjük el egyenletesen. Tekerjük fel a húst és kötözzük meg egy vastagabb spárga segítségével.
Helyezzük tűzálló edénybe, öntsünk alá kevés vizet, majd fedjük le alufóliával.
Előmelegített 200°C-os sütőbe helyezzük 45 percre, majd 180°C-on sütjük tovább 1,5 óra hosszát.
Alufólia alatt hagyjuk fogyasztásig. Érdemes várni vele 10-20 percet, mert sokkal szebben lehet szeletelni. Spárgát távolítsuk el egy olló segítségével, majd szeleteljük!
A paradicsomokat mossuk meg, vágjuk cikkekre.
A lilahagymát pucoljuk meg, szeljük ketté, majd szép vékonyra Szedjük gerezdjeire és tegyük a paradicsomhoz. Vegyünk elő egy kis tálat. Tegyük bele a balzsam- és a fehérborecetet, a sót, a borsot, a bazsalikomot (itt is lehet használni frisset szárított helyett), a mézet, majd keverjük krémesre. Hígítsuk egy kevés vízzel, majd öntsük a paradicsomra. Tálalásig helyezzük hűtőbe.
Köretnek vadrizses barna rizst főztem mellé.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...