Koskacukor: Füstölt sonkás, feta sajtos csavart kenyér

2015. május 18., hétfő

Füstölt sonkás, feta sajtos csavart kenyér

Kicsit újítottam reggelire, amit meg is köszöntek nekem. Sőt azt mondta az én drága párom, hogy legközelebb, azaz még a héten ismét süssek egy ilyen kenyeret, mert nagyon finom lett. Valóban tökéletes reggelire, főleg mert önmagába nagyon finom, de tálalhatunk hozzá bármilyen zöldséget. Úgy akkor már tényleg kerek lesz.






Füstölt sonkás, feta sajtos csavart kenyér
Hozzávalók:
450 g teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
15 g élesztő
6 g só
kb. 2,5-3 dl langyos tej
20 g olvasztott vaj

1 teáskanál libazsír
10 dkg házi füstölt sonka
7 dkg fetasajt

Elkészítés:
A lisztet mérjük ki egy tálba, adjuk hozzá a sót.  Az élesztőt keverjük ki a tejjel, majd tegyük a liszthez. Dagasszunk belőle rugalmas tésztát 7-8 perc alatt. Az utolsó 1-2 percben tegyük hozzá az olvasztott vajat. Enyhén lisztezett kelesztő tálba téve hagyjuk pihenne 1 óra hosszát.
A sonkát vágjuk nagyon apró kockára, majd pirítsuk meg serpenyőben. A feta sajtot is kockázzuk fel.
A megkelt tésztát nyújtsuk ki téglalap alakúra, kb. 0,5 cm vastagságúra. Kenjük meg vékonyan libazsírral. Osszuk el rajta egyenletesen a sült sonkát, a fetasajtot, majd tekerjük fel, mint a piskóta tekercset. Középen vágjuk ketté úgy, hogy a végét hagyjuk egészbe. Válasszuk ketté, majd megcsavarva tekerjük egymásra. Csípjük össze a végét, egy picit hajtsuk alá. Helyezzük lisztezett kenyérformába, takarjuk le és kelesszük duplájára.
Előmelegített 180°C-os sütőbe süssük kb. 40 percig.
Rácsra téve hagyjuk kihűlni.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...