Koskacukor: Tárkonyos-zöld borsos csirkemell újhagymával

2015. május 5., kedd

Tárkonyos-zöld borsos csirkemell újhagymával

Megtörtént hétvégén az átköltözés... Hát nem volt egy könnyű menet. Ráadásul a munkahelyemről is elég nehezen tudtam szabadulni, így az otthoni feladatokat elég gyorsan extra sebességgel kellett megoldani, hogy hétfőn már tiszta, rendes lakásba ébredjünk. Sajnos még mindig nagyon fáradt vagyok és miután már egy hónapja erőltetett menetben egyedül dolgozok, azt hiszem kezd most már lemerülni a duracell. Hogy milyen az új konyhám? Érdekes... a bútor nagyon szép, de a hely benne.. vagy nekem van sok cuccom. A kamrát nagyon hiányolom, viszont az összes konyhai robotgépem elfért a pulton, tehát nem kell mindig elpakolásznom. Vannak jó és vannak rossz pontok. De... a gáztűzhely... nah azzal akadtak problémák. Hát nem egy mostani, ráadásul a három rózsából egy csak fakanál kitámasztásával marad meg, de akkor sütő használhatatlan. Jah, a sütő... amikor begyújtottuk nem kellemes égett vegyszer szag jött ki, majd elmúlt, de inkább nem részletezem. Azt hiszem egyenlőre megteszi. Megsütöttem benne az első kenyeremet. Az biztos, hogy jobban süt, mint az előző, tehát a hőmérséklete magasabb, de még ki kell tapasztalnom. Egyenlőre megteszi.
Tegnap erőt vettem magamon, bevásároltunk egy kicsit és gyorsan összedobtam másnapra egy ebédet. Sokat nem kell főznöm a héten, mert tréning hátára tréninget szerveznek nekem, úgyhogy megoldjuk most gyorsban. Hétvégén remélem visszaáll minden a régi kerékvágásba és jövök sok-sok recepttel. Addig gyűjtöm az ötleteket.
Most viszont mégis megosztom veletek ezt az egyszerű, de mégis finom tavaszias ebédet.







Tárkonyos-zöld borsos csirkemell újhagymával
Hozzávalók (4 személyre):
1 kg csirkemell
só, bors
2 evőkanál olívaolaj
1 dl száraz fehérbor
1 evőkanál egész zöld bors
1 teáskanál szárított tárkony
1 dl víz
4 szál újhagyma
1 dl tejszín
1 teáskanál keményítő
frissen facsart citromlé

Elkészítés:
A csirkemellet vágjuk kockára, az újhagymát karikára.
Hevítsük fel egy fedeles serpenyőben kevés olívaolajat, majd dobjuk rá a csirkemellet és pirítsuk fehéredésig. Sózzuk, borsozzuk, öntsük fel fehérborral, fűszerezzük tárkonnyal és zöld borssal, majd fedjük le és pároljuk addig, amíg meg nem puhul. Amennyiben szükséges öntsünk hozzá egy kevés vizet, hogy később jó sok szaftja legyen.
Amikor megpuhult a csirkemell tegyük hozzá az újhagymát, majd sűrítsük be a tejszín és a keményítő keverékével.
A végén frissen facsart citromlével ízesítjük!
Főtt tésztával kínáljuk!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...