Koskacukor: Vajas szendvics kifli

2015. május 29., péntek

Vajas szendvics kifli

Nyáron, ha az idő is engedi akkor érdemes hétvégén nagyon sétálni, amennyiben van lehetőségünk piknikezni. De, hogy mégse kenyeret vigyünk magunkkal süthetünk zsemlét, kiflit, amit kedvünkre készíthetünk el szendvicsként. Ezek a vajas kiflik alkalmasak lehetnek, egy jó szendvicshez, ráadásul sokáig puha marad.







Vajas szendvics kifli
Hozzávalók (8 db-hoz):
20 dkg fehér liszt
25 dkg teljes kiőrlésű liszt
2 dkg élesztő
4 dkg olvasztott vaj
2,5-3 dl langyos tej
2 teáskanál cukor
1 kávéskanál só

Tetejére:
vaj

Elkészítés:
Először morzsoljuk az élesztőt egy deciliter langyos tejbe. Adjuk hozzá a cukrot és jól keverjük el. Hagyjuk felfutni kb. 10 percig.
A liszteket mérjük ki egy tálba, tegyük hozzá a sót, a többi langyos tejet, majd a felfuttatott élesztőt. Dagasszuk robotgéppel 5-6 percig. Ezután adjuk hozzá az olvasztott vajat és további 2-3 perc alatt gyúrjunk belőle rugalmas tésztát. Lisztezett kelesztő tálba pihentessük kb. 1 órán keresztül.
Borítsuk lisztezett felületre, óvatosan gyúrjuk át, majd formáljunk belőle egy vastagabb rudat. Osszuk el 8 egyenlő részre. Lapítsuk el a kezünkkel úgy, hogy téglalap alakú legyen, majd tekerjük fel jó szorosan. Érdemes közben mindig alá dolgozni a tésztát miközben tekerjük, hiszen nem csigát szeretnénk, hanem kiflit.
Helyezzük mindet sütőpapírral bélelt tepsire. Letakarva kelesszük duplájára.
Kenjük meg mindegyik tetejét olvasztott vajjal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...