Koskacukor: Áfonyás blondie

2015. június 7., vasárnap

Áfonyás blondie

Tegnap nővéreméknél töltöttük a napot sütögetéssel és pihenéssel. Szeretek kertes házban lenni, mert sokszor hiányzik a napsütés és imádok a szabadban lenni. Főleg nyáron, amikor szuper idő van és be lehet bújni egy kis árnyékba. Először házi grill kolbászt grilleztünk, amit az általunk készített és vitt salátával ettünk, majd sparhelten sült lepénnyel folytattuk a délutánt és a napot kemencében sült kecskecombbal zártuk. Annyira jó, hogy mindenki szeret sütni-főzni körülöttem.
Amúgy nem csak salátával, hanem süteménnyel is készültem.








Áfonyás blondie
Hozzávalók (20x30cm tepsihez):
200 g fehér csokoládé
250 g liszt
150 g vaj
100 g cukor
4 tojás
100 g tejcsokoládé
250 g áfonya

Elkészítés:
A csokoládét olvasszuk fel gőz felett, majd keverjük ki a vajjal. A tojásokat verjük habosra a cukorral, adjuk hozzá a lisztet, majd a felolvasztott vajas fehér csokoládét. Keverjük szép simára.
A tepsit béleljük ki sütőpapírral, öntsük a tészta felét a tepsibe, osszuk szét egyenletesen a tésztát. A kockára tördelt tejcsokoládét szórjuk szét, majd öntsük a tészta másik felét a tetejére úgy, hogy teljesen fedje el mindenhol. A tetejére potyogtassuk az áfonyát és máris tolhatjuk az előmelegített 170°C-os sütőben 25-30 percre.
Miután egy picit kihűlt, szeleteljük kockára.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...