Koskacukor: Caprese csirkemell, rozmaringos újburgonyával és ruccolával

2015. június 11., csütörtök

Caprese csirkemell, rozmaringos újburgonyával és ruccolával

Egy kicsit olaszos és egy kicsit nyárias egyszerű, de mégis nagyon finom ételt készítettem ebédre. Ez az őrült meleg kicsit enyhülhetne, mert már elég nehezen bírom. Komolyan már főzni sincs kedvem. Ma leszedtük az egyik meggyfát és cseresznyét. Most már csak azon gondolkodok, hogy mit is süssek a cseresznyéből. Azt annyira nem szeretjük befőttnek illetve lefagyasztani sem akarom. Ahhoz meg elég sok van, hogy mindet megegyük. Na jó, még gondolkodok rajta, most hozom az ebédünk receptjét.




Caprese csirkemell, rozmaringos újburgonyával és ruccolával
Hozzávalók:
50 dkg csirkemell
só, bors
bazsalikom
oregánó
1-2 evőkanál olívaolaj
mozzarella sajt
paradicsom
friss bazsalikom

50 dkg újburgonya

frissen őrölt bors
friss vagy szárított rozmaring
1-2 evőkanál olívaolaj

1 csomag ruccola
balzsam ecet


Elkészítés:
A csirkemellet szeleteljük fel, sózzuk és borsozzuk illetve jól dörzsöljük be a fűszerekkel. Tegyük egy tepsibe szépen egymás mellé, locsoljuk meg egy kevéske olívaolajjal, majd lefedve 200°C-os sütőbe tegyük be 30 percre. Közbe a paradicsomot szeljük vastagabb karikára a mozzarellával együtt. A burgonyát jól mossuk meg, vágjuk ketté. Béleljük ki alufóliával a tepsinket, tegyük bele a burgonyát, sózzuk és borsozzuk, fűszerezzük rozmaringgal. Spricceljük meg alaposan olajjal, majd helyezzük 200°C-os előmelegített sütőbe, akár egy időben a csirkemellel, ha befér és süssük kb. 40 percig. Az utolsó 10 percben grillezhetjük, hogy ropogós legyen a teteje.
A csirkemelleket miután megpuhultak, díszítsük paradicsom és mozzarella karikával illetve bazsalikom levelekkel. Mehet vissza a sütőbe grill fokozaton 10-15 percig.
Friss ruccolával és balzsam ecettel tálaljuk!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...