Koskacukor: Cukkinis lasagne kecskesajttal

2015. június 26., péntek

Cukkinis lasagne kecskesajttal

Régen készítettem már lasagnet, sőt tovább megyek bármilyen tésztával kapcsolatos ételt is. Pedig bevallom kedvenceim közé tartoznak, de mivel elég sok szénhidrátot tartalmaz, így kicsit ritkábbra veszem a heti étlapunkon. Szeretem a zöldséget, a húst és főleg, ha jó párosítással készül, akkor szerintem mindent visz. Ez most olyan lett, úgy gondolom.







Cukkinis lasagne kecskesajttal
Hozzávalók (4 személy részére):
200 g lasagne lap
500 g darált sertéshús
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál olívaolaj
só, bors
1 dl száraz fehérbor
2 teáskanál majoránna
2 evőkanál tejföl

1 közepes cukkini

Kapros besamelmártáshoz:
50 g vaj
50 g liszt
500 ml tej

fehérbors
szerecsendió
1 kis csokor kapor

20 dkg reszelt házi kapros kecskesajt

Tálaláshoz:
tejföl, friss petrezselyem

Elkészítés:
A vöröshagymát pucoljuk meg, daraboljuk apróra. Dinszteljük meg olívaolajon, adjuk hozzá a darált húst, majd ízesítsük sóval, borssal és majoránnával. Fehérbor hozzáadásával főzzük kb. 30-40 percig. A végén adjunk hozzá két evőkanál tejfölt, hogy krémesebb állagot kapjunk.
Közben elkészíthetjük a besamelmártás mártást. A vajat olvasszuk fel, adjuk hozzá a lisztet, majd apránként a tejet úgy, hogy közben csomómentesre keverjük. Forraljuk fel a további tej hozzáadásával folyamatos kevergetés mellett. A végén ízesítsük sóval, fehérborssal, frissen reszelt szerecsendióval és apróra darabolt kaporral.
A tésztát forrázzuk le, hagyjuk pár percig a vízbe, hogy egy picit megpuhulhasson. Kevergessük, mozgassuk, hogy ne tapadjon össze, mert akkor nehéz dolgunk lesz szétszedni.
A cukkinit reszeljük le tökgyalun.
Vegyünk elő egy közepes nagyságú jénait, aminek az aljára tegyünk egy kevéske besamelmártást. Erre jöhet az első réteg tészta, ezután egy merőkanálnyi hús, rá a besamelmártás és egy sor reszelt cukkini. Rétegezzük tovább, de vigyázzunk a tetejére hagyjunk még a mártásból és a húsból, hogy ne száradjon ki a sütőben. Szórjuk meg reszelt kecskesajttal.
Előmelegített 180°C-os sütőbe süssük készre kb. 40 perc alatt.
Tejföllel és friss petrezselyemmel tálaljuk!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...