Koskacukor: Cukkinis omlett

2015. június 25., csütörtök

Cukkinis omlett

Eddig is szerettem a cukkinit, de most, hogy van a kertbe és sok ötletem is van, hogy miként lehetne felhasználni, így szívesen fogyasztom. Bár ez a vacsora hirtelen jött, de annyira megtetszett és a végén kiderült, nagyon-nagyon finom is, hogy le kellett fotóznom.
Próbáljátok ki, mert gyorsan elkészíthető ráadásul lehet variálni, mert jól illik hozzá a fetasajt, a kecskesajt, a kapor vagy akár valamilyen házi sonka vagy kolbász apróra darabolva. Tényleg csak a fantáziánk szabhat határt.





Cukkinis omlett
Hozzávalók (1 személy részére):
1 kisebb cukkini fele
2 evőkanál friss darabolt petrezselyem
2 tojás
só, bors
olívaolaj

Elkészítés:
A cukkinit reszeljük le, sózzuk meg, majd hagyjuk legalább fél órát állni. Ez idő alatt levet ereszt, amit jól nyomkodjunk ki. Üssük hozzá a két tojást, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, majd adjuk hozzá a darabolt petrezselymet és jól keverjük össze. Öntsük forró, olívaolajjal kikent serpenyőbe, majd kisebb lángon süssük addig, amíg szilárd nem lesz az alja. Ezután hajtsuk az omlettet össze, balról jobbra. Ekkor tehetünk bele sajtot, vagy bármit amit szeretnénk még pluszba. Így is süssük még 1-2 percig. Figyeljünk arra, hogy tényleg mérsékelt tűzön készítsük, különben megég az alja és arra is, hogy ne szárítsuk ki, ne süssük meg teljes egészében.
Paradicsom salátával isteni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...