Koskacukor: Mogyorós-diós granola, aszalt áfonyával és sárgabarackkal

2015. június 12., péntek

Mogyorós-diós granola, aszalt áfonyával és sárgabarackkal

Nagy gyümölcs rajongó vagyok és nagyon örülök annak, hogy egyre több mindent lehet kapni a zöldségesnél. Készítettem is egy nagy adag granolát, amit reggelire eszek mandula vagy mogyoró tejjel illetve valamilyen gyümölccsel. Hogy miért nem tehéntej? Mert sajnos a bolti tejnek nevezett dobozos italtól sajnos sokszor felpuffadok. Nem minden esetben, nem tudom mivel függ össze, de nem szeretném kerek hassal kezdeni a napot. Ráadásul a mandula és a mogyoró tejbe nagyon sok vitamin van, kevesebb a kalória is és a zsír tartalma. Ezáltal még egészségesebb is. Mostanában ezt fogyasztom reggelire, vacsira meg marad a jó nagy adag friss zöldség saláta.






Mogyorós-diós granola, aszalt áfonyával és sárgabarackkal
Hozzávalók (kb. 1 literhez):
2 bögre zabpehely
1/2 bögre mogyoró
1/2 bögre dió
1/2 bögre napraforgómag
1/4 bögre lenmag
2 evőkanál kókuszreszelék
1/3 bögre aszalt áfonya
1/3 bögre aszalt sárgabarack
1/3 bögre mazsola

3 evőkanál almalekvár
1 teáskanál fahéj
2 evőkanál szőlőmagolaj
1 evőkanál méz

Elkészítés:
Mérjük ki egy nagy tálba a zabpelyhet, a napraforgómagot, a lenmagot és a kókuszreszeléket. A mogyorót  és a diót vágjuk ketté, majd ezt is tegyük a többihez.
A lekvárt keverjük ki a fahéjjal, az olajjal és a mézzel és adjuk a zabpelyhes keverékhez. Jól forgassuk össze, majd öntsük egy nagy sütőpapírral bélelt tepsire.
Előmelegített 170°C-os sütőbe kb. 40-45 perc alatt pirítsuk meg úgy, hogy közben forgatjuk 15 percenként. Ezután tegyük hozzá az aszalt gyümölcsöket és további 10 percig süssük tovább.
Hagyjuk teljesen kihűlni, majd tároljuk dobozba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...