Koskacukor: Sárgabarackos, habos sütemény

2015. július 20., hétfő

Sárgabarackos, habos sütemény

Hihetetlenül rohan az idő. Néha csak azt vesszük észre, hogy ismét itt a nyár, vagy éppen már ünnepelhetjük is a karácsonyt és hirtelen átlépünk egy új évbe és kezdődik elölről, majd átlépünk egy másikba és így tovább. De amikor azon kapom magamat, hogy érettségi óta eltelt 10 év, és szombat reggel az osztálytalálkozóra készülök, kicsit ledöbbenek és megállok egy pillanatra. Te jó ég!!! Mit fogok mondani, mi történt velem az elmúlt öt évben? Na jó, nem mondom, hogy semmi, de mintha pár hónap telt volna el. Jó volt újra találkozni és felidézni magunkba vagy együtt a közös pillanatokat a puskázásról vagy éppen arról, hogy hogyan lógtunk meg órákról. Sokszor visszagondolok a középiskolás éveimre. Mondjuk nem nehéz elfelejteni, hiszen minden nap találkozok a régi iskolámmal. Szombaton végül elindultam a Maros partra, ahol egy ebéddel várták a szervezők a többieket illetve egy osztályfőnöki órával. Örülök, hogy sokan megjelentünk és jó volt látni, hogy mindenki sokat haladt előre az életbe és a célok is lassan-lassan valóra válnak. Kár, hogy csak öt évente találkozunk... Természetesen jöhetne most az a kérdés, hogy minden csak rajtunk múlik és arra van időnk amire szeretnénk, de a végén akármennyire is erre az elvre támaszkodunk mégis az győz, hogy soha nincs idő semmire.
Röviden, szerettem volna megköszönni a szervezőknek azt, hogy újra sikerült összehozni a csapatot egy tálca süteménnyel, amit közösen fogyasztottunk el.










Sárgabarackos, habos sütemény
Hozzávalók (25x35 cm tepsihez):
Tésztához:
220 g vaj
150 g cukor
3 tojás
2 bögre liszt
1,5 teáskanál sütőpor
1 citrom reszelt héja
1 teáskanál vaníliakivonat

Hab réteghez:
4 tojásfehérje
100 g porcukor
40 g vaníliás pudingpor
4 evőkanál olaj

Morzsához:
250 g vaj
1 bögre liszt
50 g porcukor

Továbbá:
1 kg sárgabarack
1/2 üveg házi sárgabaracklekvár

Elkészítés:
A vajat habosítsuk ki a cukorral, adjuk egyesével a tojásokat hozzá, majd a citrom reszelt héját és a vanília kivonatot. Kanalanként tegyük hozzá a sütőporral elkevert lisztet és keverjük csomómentesre.
Béleljük ki a tepsit sütőpapírral, osszuk el egyenletesen a tésztát. Kenjük meg vastagon házi sárgabarack lekvárral. A gyümölcsöt magozzuk ki, negyedeljük fel, majd tegyük ki vele a tészta tetejét. A hab réteghez, a tojások fehérjét verjük habbá a porcukorral. Keverjük hozzá a pudingport, de figyeljünk arra, hogy csomó mentes legyen. Adjuk hozzá az olajat, de ezt már óvatosan forgassuk bele. Kanalazzuk a barack tetejére. A morzsához a hideg vajat vágjuk apróra, adjuk hozzá a lisztet és a porcukrot, majd morzsáljuk össze a két kezünkkel. Miután már nagyjából eloszlott a vaj, akkor morzsoljuk a habréteg tetejére.
Tegyük előmelegített 180°C-os sütőbe 45-50 percre. Amikor már a szépen pirul a teteje, akkor végezzünk egy tűpróbát.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...