Koskacukor: Chilis-mustáros marha saláta ágyon

2015. augusztus 15., szombat

Chilis-mustáros marha saláta ágyon

Most már kezd egy kicsit elegem lenni a melegből. Már eszembe jutott az is, hogy az se volna baj, ha pár napig tél lenne. Jó tudom, majd visszasírjuk. De a negyediken a benti hőmérséklet közel 32 fok. Azt hiszem embert megpróbáltató ez a hőmérséklet. Máskor vacsira simán megsütöttem bűnözős estékre egy pizzát vagy valami hasonlót, most meg már napok óta, salátákon, zöldségeken, sajtokon, kencéken élünk. Nem mondom, hogy unalmas, mert mindig kitalálok valami újat.
Őszintén ezt most felesbe készítettük. Többek között Balázs, mert a salátához a zöldségeket nem volt nehéz összedarabolni. Először csak egy sima összedobálósnak indult, de olyan szép és finom lett, hogy meg kellett örökítenem.







Chilis-mustáros marha saláta ágyon
Hozzávalók:
Salátához:
1 doboz ruccola
4 paradicsom
1/2 kápia paprika
1/2 fehér paprika
2 retek
5 dkg leerdammer sajt

Chilis-mustárs marhához:
30 dkg marha hátszín
1 dl fehérbor
2 evőkanál olívaolaj
1 kávéskanál só
frissen őrölt bors
1 szál újhagyma
1 friss kisebb chili paprika
1 teáskanál mustár
2 dkg vaj

Elkészítés:
A marha hátszínt szeleteljük szép vékonyra. Az újhagymát daraboljuk apróra a chilivel együtt. Futtassuk meg olívaolajon, helyezzük rá a marha szeleteket, pirítsuk fehéredésig, majd öntsük fel borral. Ízesítsük sóval, borssal. Fedő alatt pároljuk puhára. Vegyük ki és csíkozzuk fel a húst. A visszamaradt szafthoz tegyünk egy teáskanál mustárt, és vajat. Ezzel főzzük krémesre.
A salátához a zöldségeket daraboljuk tetszés szerint, a sajtot kockára.
Vegyünk elő két nagy tányért. Osszuk el a ruccolát, helyezzük el rajta a zöldségeket, a sajttal és a hús darabokkal. Locsoljuk meg a mustáros szafttal.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...