Koskacukor: Mézes-mustáros csirkeszárny, gyümölcsös - édesburgonyás ruccola saláta

2015. augusztus 10., hétfő

Mézes-mustáros csirkeszárny, gyümölcsös - édesburgonyás ruccola saláta

Imádjuk a ragacsos csirkeszárnyakat. Szerintem a legjobb kézzel enni és jókat cuppogni. Na ez az, amit étteremben biztos nem rendelnék, mert késsel villával lehet éhen halnék. Nem is lehetne jobb mellé, mint egy jó kis ruccolás gyümölcs saláta ebbe a nyári hőségbe. Bár most is be kellett gyújtanom a sütőt, de nem találhatok ki egész nyárára olyan ebédet, amit főzés nélkül meg lehetne oldani. Nagyon finom lett, akár grillezéshez is tudom ajánlani ezt a pácot.








Mézes-mustáros csirkeszárny, gyümölcsös - édesburgonyás ruccola saláta
Hozzávalók:
1 kg csirkeszárny
1 nagy teáskanál magos dijoni mustár
1 nagy teáskanál mustár
2 evőkanál méz
1 evőkanál szójaszósz
2 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál fehérborecet
2 kávéskanál só

Gyümölcsös-édesburgonyás ruccola salátához:
2 alma
2 körte
1 fürt piros szőlő
2 édesburgonya
1 doboz ruccola 
10 dkg kéksajt
balzsamecet
citromlé

Elkészítés:
A csirkeszárnyakat vágjuk ketté. A pác hozzávalóit keverjük ki, jól masszírozzuk a húsba, majd hagyjuk pácolódni 3-4 óra hosszán keresztül a hűtőbe.
Helyezzük tepsibe, fedjük le alufóliával, majd toljuk be előmelegített 200°C-os sütőbe. 40 percig pároljuk fólia alatt, majd további 15 percig pirítjuk tovább nélküle.
A salátához a gyümölcsöket daraboljuk kisebb kockákra, a szőlőt vágjuk ketté, locsoljuk meg citromlével. Az édesburgonyát hámozzuk meg, kockázzuk fel, pároljuk meg fedő alatt kevés víz hozzáadásával. Keverjük össze a gyümölcsöket a ruccolával, adjuk hozzá az édesburgonyát és a kockára vágott kéksajtot. Balzsamecettel locsoljuk meg!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...