Koskacukor: Olaszos grill szeletek, mentás salsával és petrezselymes kölessel

2015. augusztus 14., péntek

Olaszos grill szeletek, mentás salsával és petrezselymes kölessel

Na jó, egy kicsit csaltam, mert a negyediken nem tudok grillezni, de mióta van panini sütőm, azóta nem csak szuper francia pirítós készül nálunk, hanem bizony "csíkos" grill húsok is. Igazából azért egyszerű, mert ehhez a gáztűzhelyhez sem kell érjek, nem melegít és szerintem még gyorsabban meg is sülnek. Még forgatni sem kell! Érdemes beszerezni, mert nagyon hasznos. Sok mindent lehet vele sütni. Jobbnál jobb reggelit... Bár szívesebben használom hidegebb időkben ehhez. Ebből látszódik, hogy minden évszakban nagy hasznát lehet venni.











Olaszos grill szeletek, mentás salsával és petrezselymes kölessel
Hozzávalók (4 személy részére):
70 dkg sertés csont nélküli karaj
2 kávéskanál só
1 kávéskanál cayenne bors
1 teáskanál oregano
1 teáskanál kakukkfű
1 teáskanál majoránna
4 evőkanál olívaolaj
1/2 kávéskanál őrölt chili

Mentás salsához:
1 uborka
2 paradicsom
1/2 kápia paprika
1/2 fehér paprika
1/2 sárga paprika
1/2 erős paprika
3 szál újhagyma
2 evőkanál balzsam ecet
2 evőkanál málna ecet
1 kávéskanál só
frissen őrölt bors
8-9 menta levél

Petrezselymes köleshez:
20 dkg köles
6 dl víz

1/2 csokor friss petrezselyem

Elkészítés:
A hús szeletekhez leírt pác hozzávalóit keverjük össze, majd kenjük meg egyesével, jól masszírozzuk bele és hagyjuk állni legalább egy éjszakán át hűtőbe. Ezután lehet szabadban vagy otthon panini segítségével grillezni.
A mentás salsához az uborkát vágjuk ketté, kaparjuk ki a magját, majd daraboljuk apró kockára. A paradicsom közepét vájjuk ki, csíkozzuk fel, majd kockázzuk fel ezt is. A paprikákat is először vékony csíkokra, majd kockákra, az újhagymát pedig vékony karikákra szeleteljük. Locsoljuk meg balzsam és málna ecettel, szórjuk meg sóval, frissen őrölt borssal és apróra vágott mentalevéllel. Ízlés szerint lehet több és kevesebb is.
Mérjük ki a kölest egy kisebb fazékba, öntsük fel vízzel, adjunk hozzá sót, majd főzzük közepes lángon kb. 15-20 percig. Mikor már majdnem elfőtte, akkor zárjuk el, fedjük le és hagyjuk hogy magába szívja. Még melegen keverjünk hozzá friss darabolt petrezselymet.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...